Peltisepänliike M. Paakki

Peltiseppä Mika Paakki perusti yrityksensä vuonna 2013 yhden miehen voimin, mutta tänä päivänä yritys työllistää keskimäärin 10 työntekijää, kesäisin muutamia enemmän.

Yritykseltä hoituvat rakennustyöt, LVI-nuohoukset ja likipitäen kaikki, mihin pelti liittyy. Yksinyrittäjänä aloittanut toimitusjohtaja Paakki on varsin tyytyväinen siihen, että pystyy työllistämään paikallisia ammattilaisia kasvavassa yrityksessään.

– 16-vuotiaana aloitin peltisepän urani ja kun täkäläinen työnantaja vuonna 2013 eläköityi, kannusti hän yrittäjyyteen. Muutama asiakaskin häneltä periytyi, joten toiminta sai hyvän startin ja tilat puolestaan järjestyivät Nivalan Teollisuuskylän avustamana, Paakki kertoo yrityksen historiasta.

Nykyiset toimitilat ovat niin ikään Nivalan teollisuuskylässä, mutta erikoisen niistä tekee se, että Paakin yritys on ollut niitä myös rakentamassa. Ikkuna- ja piipunpelleistä lähtien pajalla taipuvat monipuoliset profiilit niin yritys- kuin yksityisasiakkaillekin.

Teollisuuskylän toiminta on Paakille tuttua niin vuokralaisena kuin alihankkijanakin, ja kiitosta hän jakaa mielellään.

– Aikoinaan avustettiin hyvin alkuun muun muassa Leader-tukirahoituksen turvin ja toimintaa on tuettu monin tavoin. Täällä asiat tapahtuvat nopeasti ja joustavasti, ja tuntuu, että muilla paikkakunnilla jopa kadehditaan Nivalan Teollisuuskylän erinomaista toimintaa.