Keskipiste-Leader

Keskipiste-Leader Ry on maaseudun kehittämisyhdistys, jonka tehtävänä on ohjata EU-rahoitusta maaseudun yritysten ja yhteisöjen toiminnan kehittämiseen.

Nivalassa 25 vuoden ajan toiminut yhdistys aktivoi, auttaa ja neuvoo yrityksiä ja yhteisöjä neljän työntekijän voimin Teknologiakeskus Nitekissä.

Keskipiste-Leaderin toiminnanjohtaja Ilkka Peltola kertoo yhdistyksen toimivan kahdessa seutukunnassa ja kahdeksassa kunnassa, jotka sijoittuvat melko tasaisesti Nivalan ympärille, minkä vuoksi Nivalan teollisuuskylä toimii erinomaisena asemapaikkana. “Teollisuuskylän toiminta yritysten ja kehittämisorganisaatioiden välillä on yksi tärkeä syy sille, miksi Nivala on meidän toimipaikkamme”, Peltola kertoo. Teollisuuskylä ohjaa usein uusia yritysasiakkaitaan hakemaan rahoitusta toiminnan kehittämiseen Keskipiste-Leaderilta, kun taas yhdistys osaa ohjata toimitiloja etsivät yritykset ja yhteisöt Nivalan Teollisuuskylän juttusille.

Keskipiste-Leader on Nivalan ja muun toimialueensa yrityskentässä merkittävä tekijä, sillä yhdistyksen kautta yrityksille ohjautuu vuosittain keskimäärin 50-60 Leader-tukea, mutta pienemmät rahoitukset nuorisotoiminnalle ja yhteisöille mukaan luettuna rahoituksia järjestyy yli 100 kappaletta joka vuosi.

Lue lisää keskipisteleader.fi