Keskipiste-Leader

Keskipiste-Leader Ry on maaseudun kehittämisyhdistys, jonka tehtävänä on ohjata EU-rahoitusta maaseudun yritysten ja yhteisöjen toiminnan kehittämiseen.

Nivalassa 25 vuoden ajan toiminut yhdistys aktivoi, auttaa ja neuvoo yrityksiä ja yhteisöjä neljän työntekijän voimin Teknologiakeskus Nitekissä.

Keskipiste-Leaderin toiminnanjohtaja Ilkka Peltola kertoo yhdistyksen toimivan kahdessa seutukunnassa ja kahdeksassa kunnassa, jotka sijoittuvat melko tasaisesti Nivalan ympärille, minkä vuoksi Nivalan teollisuuskylä toimii erinomaisena asemapaikkana.

– Teollisuuskylän toiminta yritysten ja kehittämisorganisaatioiden välillä on yksi tärkeä syy sille, miksi Nivala on meidän toimipaikkamme, Peltola kertoo.

Teollisuuskylä ohjaa usein uusia yritysasiakkaitaan hakemaan rahoitusta toiminnan kehittämiseen Keskipiste-Leaderilta, kun taas yhdistys osaa ohjata toimitiloja etsivät yritykset ja yhteisöt Nivalan Teollisuuskylän juttusille.

Keskipiste-Leader on Nivalan ja muun toimialueensa yrityskentässä merkittävä tekijä, sillä yhdistyksen kautta yrityksille ohjautuu vuosittain keskimäärin 50-60 Leader-tukea, mutta pienemmät rahoitukset nuorisotoiminnalle ja yhteisöille mukaan luettuna rahoituksia järjestyy yli 100 kappaletta joka vuosi.

Lue lisää keskipisteleader.fi