Reissuhommista yrittäjäksi – Juho Mäkisen JM Tekniikka Oy hallitsee hitsaukset ja nostovälineet

Metallialan monipalveluyritys JM Tekniikka Oy muutti maaliskuussa Haapaperältä teollisuuskylän Antintielle. – Nyt olen tekemisen ytimessä, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskellä, yrittäjä Juho Mäkinen sanoo.

Juho Mäkisellä on työnalla perävaunun aisan valmistus.

JM Tekniikka valmistaa metallituotteita ja tekee hitsaustöitä pienistä korjauksista suuriin kokonaisuuksiin asiakkaan luona tai yrityksen pajatiloissa. Korjaushitsaukset ja asennukset onnistuvat nykyaikaisella liikkuvalla kalustolla.

– Teen hitsauksia useille materiaaleille, eri menetelmillä sekä alihankintaa lähialueen yrityksille.

Mäkinen on hitsausalan ammattilainen. Takana on LVI- ja hitsausalan ammattitutkinnot, nostovälineiden tarkastajan tutkinto, yrittäjätutkinto, CAD-koulutus sekä IWS-tutkinto eli kansainvälisen hitsausneuvojan pätevöitymiskoulutus, joka oikeuttaa muun muassa hitsauskokeiden valvojan tehtävään.

Metallialan töistä on parinkymmenen vuoden kokemus.

– Reissuhommissa vierähti yli 10 vuotta. Tein laiteasennuksia, erikoishitsauksia, prosessiputkistoja ja teräsrakenteita teollisuudelle ympäri Suomea ja Ruotsia. Työmaat vaihtuivat yhtenään. Nyt voin keskittyä pajatoimintaan ja perheelle jää enemmän aikaa.

Ensimmäiset pari vuotta yrityksen tukikohta oli Mäkisen autotallissa Haapaperällä. Tilat osoittautuivat heti alkuunsa ahtaiksi. Teollisuuskylässä yrityksellä on hallitilan lisäksi hyvät toimisto- ja sosiaalitilat.

Yrityksen tuotekirjo on laaja. Parhaillaan Mäkinen työstää rosterista metalliputkea. Vastikään asiakastyönä valmistui rasvamontun metallilaidat ja akselikeventimelle kiskot. Monien rakennusten julkisivuissa on yrityksen tekemät metallikaiteet.

Aputoiminimellä Pohjanmaan Nostotarvike Oy Mäkinen myy, valmistaa ja tarkastaa nostolaitteita.

– Minulla on ratkaisut kaikkeen nostamiseen ja välineet fyysisen työn helpottamiseen. Kehitän toimintaa siihen suuntaan, että voin rakentaa asiakkaalle ergonomisesti suunnitellut tuotantolinjat ja työpisteet. Toimitan paikalle tarvittavat nostolaitteet.

Suunnitelmissa on omien nostolaitteiden valmistus.

– Tuotteiden pitää olla CE-hyväksyttyjä ja täyttää monet standardit ja työturvallisuusmääräykset. Lujuuslaskelmat ja dokumentoinnit pitää olla kohdallaan. Monenlaisia suunnitelmia on vireillä.

Asiakkaat ovat ympäri Suomea. Nivalassa on paljon metallialan yrityksiä ja rahti kulkee. Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on edessä jollakin aikavälillä.

– Työtä riittää koronasta huolimatta. Korona on ulkoinen tekijä, johon en voi vaikuttaa. Tilanteeseen on sopeuduttava ja elettävä ohjeiden mukaan.

Lue lisää: www.jmtekniikka.fi

 

Teksti Elisa Kujala
Kuva Sanna Mäkinen


Jaa sivu eteenpäin