Teollisuuskylän alkuperäinen yrityskeskittymä

Nivalan teollisuuskylässä toimialojen monipuolisuus luo vahvan teollisen perustan, joka tukee laajasti koko alueen kehitystä. Teollisuuskylässä on sata yritystä ja tuhat työpaikkaa. Ensimmäiset yritykset aloittivat toimintansa teollisuuskylässä Nivalan Teollisuuskylä Oy:n perustamisvuonna 1974.

Vahvuutta verkostoista

Alueella toimivat monet kansalliset ja kansainväliset metalli-, elektroniikka-, logistiikka- sekä ikkuna- ja rakennusalan yritykset. Teollisuuskylässä on vahvat yritysverkostot. Monet yhteistyökumppanit ja alihankkijat toimivat samalla alueella.

Teollisuuskylä laajenee

Noin sadan hehtaarin teollisuuskylän perinteisellä alueella on yksittäisiä vapaita tontteja ja toimitiloja, mutta muuten alue on rakennettu lähes täyteen. Tulevaisuuden teollisuuskylän tarpeita varten Kurunpuhdossa on 60 tonttia tuotannollisia yrityksiä varten. Tontteja on myös Tiilimaalla ja Lastaustiellä.

Teollisuutta Pajatien päästä päähän

Vuonna 1974 teollisuuskylän ensimmäiset rakennukset rakennettiin Pajatien alkupäähän. Vuonna 2023 lähes neljän kilometrin pituisen Pajatien päähän Kurunpuhtoon valmistui Teollisuuskylän suurin yksittäinen rakennushanke.

Oheinen video kuvaa teollisuuskylää Pajatien alusta Kurunpuhtoon.

Kiertoajelu Nivalan Teollisuuskylässä 12.4.2024 -videolla perinteisen toimialueen esitelevät toimitusjohtaja Harri Poranen ja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho.

Näin Teollisuuskylän alue on edennyt

Nivalan Teollisuuskylän suunnittelu käynnistettiin vuonna 1972. Suunnitelmien eteen tehtiin määrätietoisesti työtä. Tämä huomattiin kauppa- ja teollisuusministeriössä, joka päätti valtion tukeman teollisuuskylän sijoittamisesta Nivalaan vuonna 1974. Silloin perustettiin Nivalan Teollisuuskylä Oy, aloitettiin teollisuuskylän rakentaminen ja ensimmäinen yritys aloitti toimintansa.

Tutustu alueen historiaan

  • Nivalan Teollisuuskylän suunnittelu Pajatien alueelle käynnistettiin vuonna 1972.
  • Nitekin rakennustyöt alkuun vuonna 2002. Rakennus vihittiin käyttöön kaksi vuotta myöhemmin.
  • Vuonna 2019 perinteinen alue laajeni Kurunpuhtoon, josta kaupunki osti 80 hehtaarin metsäalueen teollisuuskylää varten.
  • Weldline Oy rakensi ensimmäisen hallin Kurunpuhtoon. Teollisuuskylän historian suurin yksittäinen rakennushanke valmistui NTcab Oy:lle.
  • Nivalan Teollisuuskylä täyttää 50 vuotta vuonna 2024. Alueelle suunnitellaan aurinkopuistoa. Myös Suomen suurin biolaitoshanke etenee.

Ajankohtaista Teollisuuskylässä

Rakentaminen teollisuuskylässä

Rakennamme ja vuokraamme yrityksille teollisuus- ja toimitiloja sekä tuotamme yrityspalveluja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kun tarvitset tilaa, se järjestyy pikemmin kuin uskallat odottaakaan. Niin olemme päättäneet.

Lue lisää

Etsitkö uutta toimipaikkaa yrityksellesi? Teollisuuskylä tarjoaa tilaa kasvulle.

Ota yhteyttä ja sano yrityksesi menestykselle kyllä.