– Teollisuuskylässä olemme tekemisen keskellä, sanoo Maaselän Metalli Oy:n toimitusjohtaja Pauli Raudaskoski

Teräskaiteita, käsijohteita, kulkuliuskoja ja portaita pääasiassa rakennusliikkeille valmistava Maaselän Metalli Oy muutti kesän alussa Tiiliruukista Nivalan teollisuuskylään Antintielle.

Isommat, lähes 600 neliön tilat ovat toimitusjohtaja Pauli Raudaskosken mukaan yrityksen toiminnan kannalta välttämättömät.

– En tiedä, miten kesäkuusta olisi selvitty ilman lisätilaa. Nyt voimme ottaa vastaan kooltaan isoja tilauksia ja tuotteiden pakkaus onnistuu sisätiloissa.

Vuonna 2020 perustetun metallialan yrityksen työ vie säännöllisesti isoihin kaupunkeihin sinne, missä rakennetaan.

– Oulu, Vaasa, Kajaani, Porvoo, Kolari. Vastikään Kuopioon lähti 70 metriä yläpihan pinnakaidetta ja 40 metriä sisäkaidetta betoniportaikkoon. Pienimmillään tilaus voi olla muutaman metrin pituinen terassin metallinen pinnakaide, joka valmistuu samana päivänä. Maalaus vie pari viikkoa.

– Kaiteessa toimii pulverimaalaus. Se antaa metallille kulutusta kestävän pinnan. Pulverimaalaamo Nivalasta puuttuu. Sille olisi nyt kysyntää. Ostamme palvelun alihankintana Kälviältä.

Oma pulverimaalamo on yrityksen tulevaisuuden suunnitelmissa.

– Se on kallis investointi pulverimaalausuuneineen. Mikään pieni uuni ei tule kysymykseen, kun tuotteet ovat isoja. Oma uuni nopeuttaa merkittävästi tuotevalmistusta. Nyt pienenkin työn maalaus hidastaa prosessia. Meillä on monenlaisia suunnitelmia. Keskitymme tuotteiden valmistukseen ja erityisesti kulkuliuskojen markkinointiin.

Yritys työllistää tällä hetkellä seitsemän henkilöä. Raudaskoski keskittyy hallintoon, tarjouslaskentaan ja markkinointiin. Tuotesuunnittelu ja asennus ovat siirtyneet yhtiökumppaneille Miika Korri ja Tuomas Tölli.

– Tavoitteena on nopea ja laadukas palvelu. Asiat pitää tehdä hyvin, että asiakas on tyytyväinen, Raudaskoski sanoo.

Suunnitelmissa on kasvattaa myyntiä niin, että toimitila on tehokkaassa käytössä.

– Teollisuuskylässä olemme tekemisen keskellä. Tilojen perässä olemme tänne tulleet, ja toimitilat järjestyivät varsin nopeasti. Monet toimijat ja yhteistyökumppanit ovat lähellä, samoin keskustan kaupat, joissa tulee asioitua usein. Tästä on hyvä lähteä asennuskohteisiin eri puolille Suomea.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia