Usein kysyttyä Teollisuuskylästä

Tälle sivulle olemme keränneet tietoa meiltä useimmiten kysytyistä kysymyksistä. Lue lisää muun muassa Teollisuuskylän toimintaan, yrityksiin ja rakennushankkeisiin liittyvistä aiheista.

 • Mikä Nivalan Teollisuuskylä on?

  Nivalan Teollisuuskylä on yksi Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista teollisuuskylistä. Me rakennutamme ja vuokraamme yrityksille teollisuus- ja toimitiloja, hallinnoimme kehittämishankkeita sekä tuotamme elinkeinopalveluita yhteistyökumppaneidemme kanssa.

 • Millaiselle alueelle Nivalan Teollisuuskylä sijoittuu?

  Nivalan Teollisuuskylä sijaitsee Nivalan kaupungin keskustan läheisyydessä. Teollisuuskylässä on sata yritystä ja tuhat työpaikkaa. Toimialue laajenee Kurunpuhtoon, teollisuuskylän itäosaan, jossa on 60 vapaata tonttia yrityksille. Tiilimaalle rakentuu liikekeskusalue. Lastaustien alueella on tilaa yrityksille, jotka tarvitsevat tilaa erityisesti raskaan liikenteen kalustolle.

 • Miksi sijoittaa yritys juuri Nivalan Teollisuuskylään?

  Teollisuuskylässä on sata yritystä ja tuhat työpaikkaa. Rakennamme kestävää tulevaisuutta. Olemme tunnetusti moderni ja joustava kasvun mahdollistaja, näkyvä, kuuluva ja kiinnostava. Yritysten yhteistoimintaverkosto on vahva. Nivalan Teollisuuskylä on kilpailijoitaan nopeampi eli rakennamme tilat heti, kun niille tarvetta tulee.

 • Mitä palveluita Nivalan Teollisuuskylä tarjoaa?

  • Nivalan Teollisuuskylä Oy yhteistyökumppaneineen palvelee yrityksiä monipuolisesti, olipa kyse yrityksen perustamisesta, toimitilan tai tontin tarpeesta tai tuotantoprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta. Teknologiakeskus Nitek vastaa elinkeinoelämän alati nopeutuviin ja kasvaviin vaatimuksiin muun muassa tarjoamalla tilat ja luomalla puitteet kehittyvälle ja menestyvälle yritystoiminnalle.
  • Nitekissä toimii 20 yritystä ja organisaatiota, joissa on 140 työntekijää. Nitekissä on suunnittelu- ja palveluyrityksiä sekä alueen elinkeinoelämän kehittäjäorganisaatioita: Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti, Nivala-Haapajärven seutu NIHAK r.y.  ja Keskipiste LEADER.  Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimisto on Nitekin 2. kerroksessa.
  • Teknologiakeskus on myös osaamiskeskus. Nitekin yhteydessä toimii osaamiskeskusohjelmaa toteuttava ELME Studio, joka on asiantuntijoista muodostuva, ensisijaisesti alueen metalli-alan yrityksiä palveleva yrityspalvelukonsepti.
 • Millaisia yrityksiä Nivalan Teollisuuskylästä löytyy?

  Teollisuuskylään sijoittuneet monet kansalliset ja kansainväliset toimijat ovat metalliteollisuus-, elektroniikka-, logistiikka, puunjalostus-, ikkuna- ja rakennusalan yrityksiä. Toimialojen monipuolisuus luo vahvan teollisen perustan, joka tukee laajasti koko alueen kehitystä ja vaurautta.

  Tutustu yrityshakemistoon

 • Miten hankin hallin tai toimitilan yritykselleni Teollisuuskylästä?

  Käynnissä olevista rakennushankkeista ja niihin liittyvistä hankinnoista ja kilpailutuksista lisätietoja Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen. Vapaat toimitilamme löydät Vapaat toimitilat -sivuiltamme.

  Vapaat toimitilat

 • Miten rakennutan toimitilan Teollisuuskylään?

  Rakentamisen voit ulkoistaa Nivalan Teollisuuskylä Oy:lle. Huolehdimme rakennushankkeen toteuttamisesta alusta loppuun valmiiksi rakennukseksi. Asiakkaan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä koko hankkeen ajan suunnittelusta valmiin rakennuksen luovutukseen.

  Toimitilan voi rakentaa omatoimisesti itse joko vuokraamalla tai ostamalla tontin Nivalan kaupungilta. Omatoimirakentaja huolehtii itse koko projektista aina tontin ja liittymien varauksesta, hallisuunnitelmista ja rakentamisesta valmiiksi toimitilaksi. Tarvittaessa Teollisuuskylän yhteistyökumppaneineen tarjoamat yrityspalvelut auttavat projektin toteuttamisessa. Tonttivaraukset järjestyvät Nivalan kaupungin teknisen toimen kautta.

  Lisätietoa rakentamisesta

Tutustu Nivalan Teollisuuskylään

Nivalan Teollisuuskylä on yksi Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista teollisuuskylistä. Me rakennutamme ja vuokraamme yrityksille teollisuus- ja toimitiloja, hallinnoimme kehittämishankkeita sekä tuotamme elinkeinopalveluita yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Lue lisää