Isompi visio Kurunpuhdossa

Kurunpuhto on Nivalan Teollisuuskylän uusin kaavoitettu alue, joka rakennetaan teollisuuskylän itäosaan valtatie 27:n varteen. Kurunpuhdossa saat kaikki tulevaisuuteen rohkeasti suuntaavan teollisuuskylän yhteistyökumppaneineen tarjoamat edut ja palvelut sekä lähes sadan yrityksen kumppanuuden, hyvät verkostot ja mahtavat yhteistyömahdollisuudet.

Tulevaisuuden Kurunpuhto

Nivalan Teollisuuskylän alue laajenee nykyisen toimialueen itäosaan, kun kaupunki hankki varalaskupaikan vierestä Haapajärventien varresta 80 hehtaaria maata vuonna 2019 teollisuuskylän tarpeita varten. Uudelle toimialueelle kaavoitettiin 60 teollisuustonttia.

Vuoden 2023 lopulla kaupunki aloitti uuden 40 hehtaarin alueen kaavoittamisen biolaitokselle ja muille alan toimijoille.

 

Kurunpuhdon rakentaminen on alkanut

Ensimmäinen teollisuushalli valmistui Pajatielle Kurunpuhtoon vuonna 2022. Uusin 7000 neliön teollisuusrakennus otettiin käyttöön marraskuussa 2023.
Kunnallistekniikkaa rakennetaan alueelle jatkuvasti lisää. Alueelle tulee tiestöä lähes viisi kilometriä. Tiet ovat nimeltään Kuparitie, Terästie, Alumiinitie, Vierikankaantie ja Puttausväylä. Nyt urakoidaan Kuparitiellä. Tontteja on jo varattu, ja vielä on parhaita tontinpaikkoja alueelta varattavissa.

Isompi visio Kurunpuhdosta

Videolta näet Nivalan Teollisuuskylän ja Kurunpuhdon tulevaisuuden vision 3D-mallinnettuna; tutustu muun muassa Kurunpuhdon sijaintiin, tonttirakenteeseen sekä rakentamisen etenemiseen. Alueella on 80 hehtaaria maata, jonne rakentuu toimisto- ja tuotantorakennusten lisäksi kierrätysalue sekä aurinkopuisto.

Näin Kurunpuhto kehittyy

Tulevaisuuden Kurunpuhto on moderni ja menestyvä yrityskeskittymä. Kurunpuhto kehittyy ja kasvaa jatkuvasti. Alueelle rakennetaan muun muassa aurinkopuisto ja biokaasulaitos. Tutustu Kurunpuhdon alueen suunnitelmiin ja kaava-alueeseen kuvakarusellista.

  • Syyskuu 2020: Kurunpuhdon alueen kaava luonnosteluvaiheessa, tiesuunnitelmat nähtävillä. Alueelle vedetään kaukolämmön runkoverkko, ja puustoa poistetaan tiepohjilta.
  • Vuonna 2021: Pajatien jatko valmistuu alueen itäpäähän saakka
  • Tammikuu 2022: Ensimmäisten tonttien rakentaminen käynnistyy.
  • Heinäkuu 2022: Vierikankaantie valmistuu
  • Elokuu 2023: Kurunpuhtoon rakennetaan lisää tiestöä
  • Elokuu 2024: Kurunpuhtoon suunnitellaan aurinkopuistoa. Suomen suurin biolaitoshanke etenee.

Rakentaminen teollisuuskylässä

Rakennamme ja vuokraamme yrityksille teollisuus- ja toimitiloja sekä tuotamme yrityspalveluja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kun tarvitset tilaa, se järjestyy pikemmin kuin uskallat odottaakaan. Niin olemme päättäneet.

Lue lisää

Etsitkö uutta toimipaikkaa yrityksellesi? Teollisuuskylä tarjoaa tilaa kasvulle.

Ota yhteyttä ja sano yrityksesi menestykselle kyllä.