Mistä Kurunpuhdon teollisuusalue on saanut nimensä?

Nivalan Teollisuuskylän alue laajeni nykyisen toimialueen itäosaan, kun kaupunki hankki varalaskupaikan vierestä Haapajärventien varresta 80 hehtaaria maata vuonna 2019 teollisuuskylän tarpeita varten. Uudelle toimialueelle on kaavoitettu 60 teollisuustonttia, ja alueen rakentaminen on alkanut.

Nivalan Teollisuuskylä laajenee Kurunpuhtoon, joka sijaitsee teollisuuskylän itäreunassa Haapajärventien varrella. Alueen rakentaminen on käynnistynyt ripeästi.

Alun alkaen Kurunpuhto on Haapaperällä sijaitseva pieni puhto, joka on Kurun talon ympäristössä lähellä Haapaperäntien ja Kotilantien risteystä.

1960-luvun kartassa, jolloin alueella ei ollut varalaskupaikkaa eikä Haapajärventietä, Kurunpuhdon karttamerkintä on asumattomalla alueella nykyisen varalaskupaikan kohdalla Haapajärventiellä, lähellä Haapaperäntien ja Kotilantien risteystä.

Haapajärventien valmistumisen jälkeen Kurunpuhdon karttamerkintä siirtyi Haapajärventien radanpuoleiseen reunaan nykyiselle Kurunpuhdon teollisuusalueelle. Alueella on ollut Vierikangas-niminen vanha asuinpaikka.

Nivalan kaupunki valitsi teollisuusalueen nimeksi Kurunpuhdon perinteitä kunnioittaen. Lähtökohtana on ollut tuttu ja vakiintunut paikannimistö. Teollisuusalueelle ei haluttu tuntematonta, paikkakunnalle ja alueelle outoa tai vierasta nimeä. Kurunpuhdontie on myös löytänyt Kurunpuhdon teollisuusalueelta paikkansa.

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia