Teollisuuskylä laajenee Kurunpuhtoon. "Tarvittaessa rakentaminen aloitetaan nopeasti", sanoo toimitusjohtaja Harri Poranen

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtajana vuoden vaihteessa aloittanut Harri Poranen toteaa tammikuun vilahtaneen kuin siivillä uuden työn parissa.

Toimitusjohtaja Harri Poranen toivoo rohkeita ideoita Tiilimaan alueen kehittämiseen.

– Olen tavannut asiakkaita, yrittäjiä ja yhteistyökumppaneita. Päivittäiset rutiinit, tilikauden päätös ja tilitoimiston vaihdos ovat ajankohtaisia. Teollisuuskylässä on positiivisesti eteenpäin meneviä asiakkaita, joiden kanssa on ilo toimia ja katsoa asioita eteenpäin.

Paikkakuntana Nivala ja osa asiakkaista ovat Poraselle tuttuja ajalta, jolloin hän toimi Hankkijan myyntipäällikkönä.

– Minulla on ollut aina hyvä työ, ja nyt pääsen hyödyntämään kokemustani laajasti. Kehitystyö sekä kiinteistöihin ja rakentamiseen liittyvät asiat ovat kiinnostavia. Pienessä organisaatiossa hallinnollisia asioita on sopivasti. Se tekee työstä monipuolisen.

Toimitusjohtaja Poranen kehuu Nivalan palveluja ja teollisuuskylän sijaintia.

– Huippupaikka ja kokoonsa nähden paikkakunnan palvelut ovat hyvät, samoin liikenneyhteydet eri puolille maata Ouluun, Jyväskylään ja Kuopioon. Teollisuuskylä on 46 vuodessa kehittynyt alueen yritystoiminnan keskiöksi ja paikkakunnan moottoriksi, joka on hyvän elämän mahdollistaja niin yrittäjille kuin perheillekin.

Poranen puhuu Teollisuuskylän vaiheille syntyneestä positiivisesta ympäristöstä, jossa yritykset tuovat työpaikkoja, työpaikat koulutettua ja ammattitaitoista väkeä. Tarvitaan asuntoja, päivähoitopaikkoja, kouluja ja muita palveluja. Verotulot ovat osaltaan luomassa Nivalan hyvinvointia.

– Teollisuuskylän valmis yritysympäristö houkuttelee uusia yrittäjiä paikkakunnalle.

Teollisuuskylässä on tuotantotilaa lähes 90 000 neliötä. Vuokrausaste on kohtalaisen korkea: 95 prosenttia tiloista on käytössä. Teollisuuskylän kiinteistöissä on vuokralla reilut 50 yritystä, joissa on 900 työntekijää. Omissa kiinteistöissään toimivat yritykset mukaan luettuna alueella on 100 yritystä ja reilut 1 000 työpaikkaa.

– Tiloista on kysyntää, ja mietimme vapaana olevien tilojen järkevää käyttöä. Vapaita tontteja on Aseman seudulla pienille ja keskisuurille yrityksille, ja Tiilimaan käyttö ratkaistanee lähiaikoina.

– Tiilimaan alue on Nivalan käyntikortti. Kaikki rohkeatkin ideat alueen kehittämiseksi otetaan keskusteluun.

Teollisuuskylä laajenee Kurunpuhtoon, josta kaupunki hankki viime vuonna 75 hehtaaria maata teollisuuskylän käyttöön. Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma tulee nähtäville lähiaikoina. Rakennustyöt ajoittuvat ensi kesälle.

– Tarvittaessa Kurunpuhtoa päästään rakentamaan nopeasti, ja sen eteen tehdään työtä. Uusia yrityksiä houkutellaan paikkakuntaa laajemmalta.

Mainosmateriaali esitteineen ja videoineen valmistuu ensi kuussa. Sosiaalisen median kautta markkinointi suunnataan koko Suomeen.

Nivalan Teollisuuskylä on jo nyt yksi Suomen suurimmista. Kurunpuhdon myötä pinta-ala tuplaantuu.

Teollisuuskylä ei ole pelkkä kiinteistöyhtiö. Tietoa on tarjolla yrityksen perustamisesta, tukihakemusten tekemiseen ja yritystoiminnan laajenemiseen. Monet tutkimushankkeet ovat alueen yrityksille merkittävä kilpailuvaltti. Teknologiapalvelut tarjoavat tutkittua tietoa metallista ja tuotannon tukea suunnittelusta prototyyppien valmistukseen.

Yhteistyö eri toimijoiden kesken on Porasen mukaan saumatonta. Yrittäjä saa kaikki tarvittavat palvelut Teknologiakeskuksesta.

– NIHAK tekee äärimmäisen hyvää työtä yrityspalveluissa ja -neuvonnassa. Kerttu Saalasti Instituutin myötä yritysten käytössä on viimeisin tieto. ELME Studiossa tutkitaan metallien koostumusta ja metallien 3D-tulostimella ideoita ja uutta tietoa syntyy koko ajan.

ELME Studiolla on valmiudet tehdä metalliyrityksille nopeasti pieniä prototyypin kaltaisia sarjoja nykyistä enemmän.

Mitä uutta toimitusjohtaja tuo tullessaan?

– Tiettyjä toimintoja tehostetaan positiivisessa mielessä. Markkinointisuunnitelma on vaiheessa, ja ulkoista näkyvyyttä lisätään. Kehitysyhtiönä meidän on hyvä miettiä, missä omistajan tavoitteita tukevissa liiketoiminnoissa kannattaa olla mukana.

Poranen harrastaa painonnostoa, voimailua, kalastusta ja perheen kanssa puuhastelua. Lukulistalla on Finlandia-palkitut teokset.

Harri Poranen toivottaa uudet ja nykyiset yritykset tervetulleiksi juttusille kaikkien suunnitelmien kanssa.

– Tämä maa elää, nousee ja vaurastuu yrittämisen kautta, ja siinä Teollisuuskylä pyrkii olemaan yrittäjien kumppanina.

 

Teksti ja kuva Elisa Kujala

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia