DEN Finland Oy

DEN Finland Oy:n Nivalan tehdas valmistaa Designtalon, Ainoakodin ja Talliosakkeen elementit Nivalassa.

Taloelementtejä on valmistettu Nivalan Teollisuuskylässä jo 15 vuoden ajan. Aiemmin pre-cut-menetelmällä toiminut silloinen Pohjolan Designtalo Oy siirtyi Nivalaan sopivan tontin ja toimitilojen järjestyessä nopealla aikataululla vuonna 2005. Elementtien valmistus aloitettiin vuonna 2006.

Tuotantojohtaja Ville Vähäsöyringin mukaan taustalla oli yrityksen voimakas kasvu ja halu siirtyä pre-cut-menetelmästä elementtien valmistukseen, pois säiden armoilta.

– Nivalan Teollisuuskylä pystyi tarjoamaan meille tämän kaiken luotettavasti ja nopeasti, mikä teki meistä nivalalaisen toimijan. Ja kyllähän Nivala on hyvä paikka; lähellä on ammattikoulu, joka tuottaa alalle osaavaa työvoimaa. Pohjois-Pohjanmaalla on muutenkin todella hyvät ja sitoutuneet, työllensä omistautuneet työntekijät. Se on meidän vahvuutemme, Vähäsöyrinki kertoo DEN Finlandin taustoista Nivalassa.

Paikallisesti yritys työllistää noin 50 henkilöä, joista suurin osa on tuotannossa. Kokonaisuudessaan DEN Finlandilla työntekijöitä on hieman alle 500.

Ville Vähäsöyrinki näkee teollisuuskylän muodostaman kokonaisuuden yritysten toimintaa tukevana asiana.

– Paikallisten yrittäjien kanssa meillä on erilaisia yhteistyökuvioita ja kyllä se hyvä kokonaisuus muodostuu sitä kautta.

Lue lisää den.fi