JKR-Motors Oy käy autokauppaa sujuvasti verkossa

– Autokaupat tehdään yhä useammin verkossa ja puhelimessa. Sähköpostilla kysellään lisätietoja, ja maksu hoidetaan verkkopankissa. Kauppa käy kaikkialle Suomeen, sanoo Sahantien kaarihallissa käytettyjen autojen kauppaa maaliskuusta lähtien harjoittanut John Ruotsalainen JKR-Motors Oy:stä.

JKR-Motors Oy:ssä John Ruotsalainen myy ja ostaa kaikenlaisia kulkuvälineitä.

Yritys ostaa, myy ja vaihtaa kaiken merkkiset autot, veneet, vesijetit, moottoripyörät ja mönkijät. Autot ovat myynnissä kuvan kera Nettiautossa ja moottoripyörät Nettimotossa. Sahantien 430 neliön liiketiloissa yritys käy perinteistä lattiakauppaa sopimuksen mukaan.

– Yritykselle on markkinarako. Alueelta on puuttunut autokauppa, joka ottaa vaihdossa minkä tahansa kulkupelin.

Yritys tekee käteiskauppaa. Välitysmyynnissä on kolme pakettiautoa.

– Omistaja sanoo pohjahinnan, minä kaupittelen autot eteenpäin ja toimitan ostajalle.

Ruotsalaisen mukaan auton ostamisen pitää olla helppoa. Usein kaupat tehdään nopeasti, eikä ostaja käy katsomassa autoa.

– Viime viikolla myin moottoripyörän Espooseen asiakkaalle, joka löysi sen netistä, soitti ja kyseli sähköpostilla lisätietoja. Pyörä lähti kuljetusfirman mukana pääkaupunkiseudulle.

Joka toinen auto menee rahoituksen kautta.

– Moni tarvitsee auton työmatkoja varten, mutta ei ole valmis sijoittamaan siihen suuria summia. Rahoitushakemus tehdään myymälässä, rahoitusyhtiö hyväksyy hakemuksen ja asiakas maksaa auton kuukausierissä.

Ruotsalainen etsii myyntiin vähän ajettuja, katsastettuja ja teknisesti hyvässä kunnossa olevia autoja etelän autohuutokaupoista.

– Huonoja autoja en lähde edes kaupittelemaan. Laitan autot myyntikuntoon, ja isommat huollot tekee paikallinen autokorjaamo.

Ruotsalainen on mersumies. Menopelit ovat kiinnostaneet häntä aina.

– Kossina hajotin kymmeniä mopoja atomeiksi ja kasasin ne myyntikuntoon. Tienpäällä vanhat mopot tulevat vastaan samassa maalipinnassa kuin ne minulta lähtivät. Ajokortin myötä siirryin autoihin. Pystyn toimimaan kaiken merkkisten kulkupelien kanssa.

JKR-Motors Oy:n Ruotsalainen perusti viime syksynä. Sahantien myymälätilojen myötä toiminta on päässyt hyvä alkuun.

– Tämä on vuosien haave. Työkokemus automyyjän tehtävästä on vain vahvistanut oman yrityksen perustamista.

Toistaiseksi Ruotsalainen käy kauppaa sopimuksen mukaan. Päätyö on Leenalan perhekodissa nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajana.

– Into tekemiseen on kova, ja suunnitelmissa on kokopäiväisen autokauppiaan ura. Nivala sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla. Tästä on hyvä tehdä kauppaa.

Lue lisää www.jkrmotors.fi


Jaa sivu eteenpäin