Nivalan Seudun Golf ry.

Nivalan Seudun Golfia (NSG) talvi pitää vielä otteessaan, mutta kesäisin kauniin vihreä golfkenttä Nivalan teollisuuskylän kupeessa houkuttelee pelaamaan paikallisten lisäksi myös vierailevia golfaajia.

Kenttäyhtiö Kalajokilaakson Hopea-Golf Oy:n rakentama kenttä on yhdessä NSG ry:n kanssa tarjonnut virkistysmahdollisuuksia alueen yrityksille ja yksityishenkilöille jo vuodesta 1998, jolloin Nivala sai oman 9-reikäisen golfkenttänsä. Täysimittaiseksi 18-reikäiseksi kentäksi se laajeni vuonna 2003. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Mika Takasen mukaan jäseniä on noin 550 ja golfharrastus kasvattaa suosiotaan yhä.

Nivala tunnetaan liikuntamyönteisenä kaupunkina, ja huippuluokan golfkenttä on Takasen mukaan yksi vetovoimatekijä Nivalaan muuttaville.

– Teollisuuskylän kasvaessa ja uusien yritysten myötä alueelle muuttavat työntekijät ottavat usein selvää harrastusmahdollisuuksista, sillä ne ovat tärkeitä viihtyvyyden kannalta. Laadukas golfkenttä voi olla joillekin juuri se ratkaiseva tekijä, minkä vuoksi he valitsevat Nivalan asuinpaikakseen. Myös paikalliset ja lähialueen asukkaat ovat innostuneet aloittamaan lajin alkeiskurssien tai jo golfaavien ystäviensä kannustamina, hän kertoo.

Pelikaudella NSG työllistää useita kentänhoitajia ja kahvilatyöntekijöitä. Kaikille avoin kesäkahvila ja sen aurinkoinen terassi ovat paikallisten suosiossa. Myös Nivalan teollisuuskylästä saatetaan piipahtaa nauttimassa kesäpäivän kahvit golfkentän terassilla kesken työpäivän.

Teollisuuskylässä toimivien yritysten kanssa NSG järjestää virkistys- ja tutustumispäiviä golfin parissa.

– Ennen olimme teollisuuskylän laitamilla, mutta teollisuuskylän kasvun ansiosta sijaitsemme jo sen syleilyssä, mikä varmasti houkuttaa lähialueen työntekijöitä golfkierrokselle työpäivän päätteeksi, toiminnanjohtaja Takanen toteaa.

Lue lisää www.nivalanseudungolf.fi


Jaa sivu eteenpäin