Akkuser Oy

AkkuSer vastaanottaa ja kierrättää kaikki Suomesta kerätyt kannettavat akut ja paristot Nivalan teollisuuskylässä.

Lähes 30 henkilöä työllistävä yritys kierrättää myös litiumioniakkuja, joita heille toimitetaan Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta saakka.

Vuonna 2005 perustettu yritys yhdisti perustajiensa aiemmat taustat akku- ja kaivosteollisuudesta, mistä syntyi idea raaka-aineiden keräämiseen juuri akuista.

Kierrätettävät akut ja paristot lajitellaan yrityksen linjastoilla manuaalisesti, minkä jälkeen ne murskataan ja murskatusta materiaalista erotellaan eri metalleja sisältäviä rikasteita. Metallipitoiset rikasteet toimitetaan eteenpäin eri metallien jalostajille, joten kierrätettävät raaka-aineet päätyvät lopulta takaisin tuotantoon.

Nivalassa yritys on toiminut alusta saakka, eikä toimitusjohtaja Tommi Karjalainen näe syytä miksi toiminta siirrettäisiin muualle.

– Teollisuuskylän kanssa yhteistyö on toiminut hyvin ja muun muassa toimitilojen laajennukset ovat järjestyneet mutkitta. Ja onhan Nivalan sijainti hyvin keskeinen maantieteellisesti, sillä meille toimitetaan tuottajayhteisöiltä kaikki Suomessa kierrätettävät akut ja paristot. Lisäksi metallinjalostaja-asiakkaita löytyy lähialueilta.

Lue lisää www.akkuser.fi