XMeal Asfaltti­mestaruus­sarja 2024 starttaa Nivalasta

Viikonloppuna rallisprintin XMeal Asfalttimestaruussarja 2024 käynnistyy kahdella Nivalan osakilpailulla. Lauantaina ajetaan Nivalan Teollisuuskylä Sprint ja sunnuntaina Nivala Sprint.

 

Edellisten vuosien tapaan koko teollisuuskylän alue on kilpailuareenana. Kilpailut alkavat klo 12. Tapahtuman järjestää Revolt Racing Team ry.

– Olemme saaneet todella hyvää palautetta aikaisempien vuosien kilpailuista, ja kaksipäiväinen kilpailuviikonloppu oli kuljettajien mieleen. Nivalassa on yksi Suomen parhaimmista asfalttisprint-radoista, sanoo kilpailujen tiedottaja Mervi Pyöriä.

Pääyhteistyökumppaneita ovat Nivalan Teollisuuskylä Oy, joka viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja Nivalan Kaupunki.

– Monet paikalliset yritykset ovat mukana tukemassa. Käytämme pitkälti oman paikkakunnan palveluntarjoajia, Pyöriä kertoo.

Kilpailureitin pituus on 4,2 kilometriä. Kilpailun ajosuunta käännetään sunnuntaina vastakkaiseen suuntaan.

Kilpailupäivinä kilpailualueen tiestö suljetaan yleisen turvallisuuden vuoksi muulta liikenteeltä. Yleisöä pyydetään noudattamaan järjestäjän ohjeita pysäköimisessä. Pysäköinti on kielletty Haapajärventiellä Maliskyläntien risteyksestä varalaskupaikalle saakka.

Näytösajona ennen kilpailun alkua on drifting-ajoa. Kuljettajina ovat Mika Keskikorpi ja Markus Kautto. Yleisöalueella on kioski, karkkimyyjä ja jäätelökioski.

Nivalaan odotetaan edellisten vuosien tapaan runsaasti osallistujia. Kilpailijoita saapuu ympäri Suomen.

Osakilpailujen kattojärjestö on Harrastemoottoriurheilun Keskusjärjestö ry, Hamu. Kilpailutuloksia voi seurata Ajaksi.fi-tulospalvelusta. Kilpailusta tulee tv-kooste Eveo-kanavalla, viikko – kaksi tapahtuman jälkeen.

 

Tunnelmia vuoden 2023 kilpailusta voit katsoa täältä.

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia