Weldline Oy rakentaa toimitilat Kurunpuhtoon – Valmista pitäisi olla marraskuussa

Kurunpuhdon teollisuusalueen ensimmäinen teollisuushalli valmistuu teollisuusputkistoihin ja erilaisiin teräsrakenteisiin erikoistuneelle Weldline Oy:lle.

Konepajatuotteilla on nyt kysyntää, toteavat Weldline Oy:n yrittäjät Jouni Leppimaa ja Juha-Matti Töllinoja.

Teollisuushallin rakennustyöt Pajatiellä ovat jo pitkällä. Lähes hehtaarin kokoiselle tontille nousee 650 neliön rakennus.

– Tontin raivaustyöt alkoivat toukokuussa. Maatöihin päästiin kesäkuussa ja rakennettiin parkkipaikat ja hallin perustukset. Runko ja seinät pystytettiin heinäkuussa. Valmista pitäisi olla marraskuussa, toimitusjohtaja Jouni Leppimaa kertoo.

Teollisuushallin yritys rakentaa pitkälle oman väen voimin.

– Tämä on ensimmäinen rakennus, jossa on itse tehty runko. Seinätkin kasattiin porukalla. Meidän työntekijöillä on alan osaamista ja kokemusta metallirakennerunkojen valmistuksesta. Peltisepänliike M Paakki tekee kattotyöt ja timpurin hommat. Halli on lähes kokonaan kotimaista tekoa, Leppimaa sanoo.

Rakennustyöt ovat edenneet Leppimaan mukaan hyvin siihen nähden, että asiakastilaukset ovat menneet koko ajan rakennustyömaan edelle.

Osin kaksikerroksinen rakennus on kuusi metriä korkea, 35 metriä pitkä ja 15 metriä leveä. Tuotantotilaa hallista on reilusti yli puolet. Rakennukseen tulee toimisto-, sosiaali- ja neuvottelutilat.

– Korkeutta tarvitaan metallirakenteiden sujuvaan käsittelyyn. Siltanosturi on ehdoton meidän hommissa. Se mahdollistaa entistä isompien teräsrakenteiden, säiliöiden, putkistojen ja kappaleiden käsittelyn.

Weldline Oy on vuonna 2016 perustettu metallialan yritys. Leppimaan yhtiökumppani on Juha-Matti Töllinoja. Työnjako kaksikolla on selvä. Leppimaa keskittyy hallintoon ja asennuskohteissa työnjohdollisiin tehtäviin. Töllinoja vastaa konepajan toiminnasta Nivalassa.

Yritys on erikoistunut teollisuusputkistoihin. Asiakkaita ovat paperi- ja sellutehtaat, lämpölaitokset ja ydinvoimalat ympäri maata.

– Haponkestävästä teräksestä valmistetut prosessiputkistot ovat meidän pääjuttu. Kysyntää on yhä enemmän monenlaisille teräsrakenteille kuten kattiloiden huoltotasoille sekä paperi- ja selluteollisuuden säiliöille. Toiminnot laajenevat tietoisesti konepajapuolelle.

Työ on Leppimaan mukaan reissuhommaa.

– Monenlaista projektia on meneillään. Titaanisäiliöiden hitsaukset tehdään asiakkaan tiloissa. Seisokkihuollon aikana voidaan asentaa kaikki putket uusiksi alusta loppuun. Välillä pätkäputkia vaihdetaan lennosta kuluneen osan tilalle.

Weldline Oy:n tavaramerkki on laadukas ja sujuva työ.

– Työ tehdään mahdollisimman hyvin. Myös nopeus on valttia. Huollon yhteydessä asiakkaan käyttökatkot pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. Tyytyväinen asiakas on meille tärkeä.

Nykyaikainen kone- ja työkalukanta mahdollistavat Leppimaan mukaan vaativat ja täsmälliset toimeksiannot.

– Taustalla on isoja investointeja. On hankittu CNC-plasmaleikkuukone ja levymankeli säiliöiden tekemiseen. Koneet odottavat uuteen tilaan asennusta. Halliin tulee modernit hitsauspisteet, ja ilmanvaihto on huippuluokkaa.

Weldline Oy työllistää 35 henkilöä, joista seitsemän toimii Nivalassa.

– Meillä on töissä ammattimiehiä, jotka hallitsevat kaikki metallialan vaativatkin työvaiheet. Siihen perustuu yrityksemme kasvu ja hyvä tilauskanta. Suurin osa työntekijöistä on ympäri maata, siellä missä asiakkaatkin.

Leppimaan mukaan yritys kasvaa asiakkaiden mukana.

– Työtä on tiedossa pitkälle tulevaisuuteen. Uusi teollisuushalli mahdollistaa yrityksen kasvun ja monipuoliset palvelut. Suunnitelmia on paljon. Nyt pitäisi saada halli valmiiksi, Leppimaa sanoo ja mainitsee yrityksen yhdeksi isoksi haasteeksi työvoiman saatavuuden.

– Kaikki ammattimiehet ovat töissä. Onneksi firman hyvä maine edesauttaa asiaa ja tekijöitä on löytynyt. Meillä on töissä hyvä fiilis.

Tällä hetkellä yritys toimii Antintiellä Nivalan teollisuuskylässä. Kurunpuhtoon yritys suunnittelee muuttoa marraskuussa.

– Saimme itse valita tontin. Saapa nähdä, minkälaisia yrityksiä tulee naapuritonteille. Teollisuuskylässä on paljon yrityksiä ja yhteyksiä. Monet alihankintapalvelut, maalaamot ja koneistuspalvelut ovat lähellä. Kurunpuhto on hyvällä paikalla, ja Nivalan sijainti keskellä Suomea erinomainen, Leppimaa sanoo.

Lisätietoja rakennushankkeista antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia