Tommi Löytynoja ja Vesa Konttila lähtivät rohkeasti ravintolabisnekseen – Puuspaarin avajaisia vietetään syyskuussa

Alkukesästä yrittäjät Tommi Löytynoja ja Vesa Konttila ostivat Nivalan keskustassa Toritiellä sijaitsevan Hotelli-Ravintola Puustellin liiketoiminnot ja kiinteistön.

Vesa Konttila ja Tommi Löytynoja ovat lähteneet uudistamaan ripeästi paikkakunnan hotelli- ja ravintolapalveluja. Ensimmäisessä vaiheessa remontoidaan Puustellin pubi, joka on saanut nimen Puuspaari.

– Esikauppakirja tehtiin kesäkuun alussa, remontti alkoi etuajassa heinäkuun puolivälissä ja omistus siirtyi meille elokuun 1. päivänä, Vesa Konttila kertoo.

Yrittäjäkaksikko on lähtenyt uudistamaan ripeästi paikkakunnan ravintola- ja hotellipalveluja. Remonttia on takana reilu kuukausi. Ensimmäisessä vaiheessa 15 vuotta suljettuna ollut pubi uudistuu katosta lattiaan.

– Kaikki on laitettu uusiksi, vanha baaritiskikin purettiin. Työt ovat edenneet suunnitellusti. Rakennustarvikkeita on saatu yllättävän hyvin. Tilaa kalustetaan parhaillaan. Pubin yhteyteen on tehty terassi, piha-aluetta on kunnostettu ja puistoaluetta raivattu Malisjoen varressa. Työssä on neljä osaavaa tekijää, Löytynoja kertoo.

Mallia uuteen on haettu maailmalta. Suunnitelmissa on sporttibaari, jossa on ripaus Hemingway`s-tyyliä.

– Haetaan sellaista, jota ei tällä alueella vielä ole. Pubiin voi tulla katsomaan urheilua, tapaamaan tuttuja tai pistäytyä lasillisella. Tarjolla on laadukkaita oluita ja viinejä. Isoilta näytöiltä voi seurata taivaskanavien tarjontaa: jalkapalloa, jääkiekkoa ja autourheilua. Asiakkailta olemme saaneet hyviä ideoita.

Löytynojan mukaan elinvoimainen paikkakunta tarvitsee laadukkaat hotelli- ja ravintolapalvelut.

– Nyt tuodaan hyvää ruokaa ja laadukkaita juomia. Se on ykkösasia, paikka, jossa on mukava viettää vapaa-aikaa hyvässä seurassa. Nivalasta on ajettava äkkiä kymmeniä  kilometrejä Kalajoelle, Ouluun tai Kokkolaan, jos haluaa jotakin erikoisempaa. Pyrimme siihen, että niin yksityisille kuin yrityksillekin on tarjolla laadukkaat alan palvelut.

Suuria suunnitelmia on paljon, esiintyjiä ja elävää musiikkia, mutta sen tarkemmin yrittäjät eivät tässä vaiheessa halua avata tulevaa, toteavat vain, että mahdollisuudet ovat monet.

Nimi pubilla on jo tiedossa.

– Puuspaari, kansankielellä ja kovalla p-kirjaimella. Kun Puustelli oli voimissaan, sitä lähdettiin käymään Puuspaarissa. Mitä tuota muuttamaan hyvää nimeä. Siinä pitää olla huumoria.

Tarkoitus on uudistaa vähitellen koko 2000 neliön kiinteistö.

– Lounasravintola on auki arkisin. Lounaslistaa on uudistettu, ja ruokailijoiden määrä on lisääntynyt. Hotellihuoneilla on kova kysyntä juuri nyt. Tuulivoima- ja rakennustyömaat sekä rautatiehanke tuovat majoittujia Nivalaan. Ei hotellin ovea voi laittaa säppiin, kun porukka oikeasti tarvitsee yösijaa. Remonttia tehdään hotellin ollessa auki. Lyhytaikaisille majoittujillekin on yösija.

Heti alkuun yrittäjät palkkasivat hotellin puolelle kolme uutta työntekijää. Kaikkiaan työntekijöitä on 12. Hotellin johtajaksi on valittu Jonna Sorvoja.

Idean Puustellin ostosta Löytynoja ja Konttila sanovat saaneensa viime joulukuussa ravintolassa pidetyssä pikkujoulussa.

– Ei tämä ollut julkisessa myynnissä. Kuukauden mietin ja soitin Markku Martikaiselle ja pääsimme kaupoille, Löytynoja sanoo.

Yhteistä yrittäjätaivalta Löytynojalla ja Konttilalla on 22 vuotta. Nivalan teollisuuskylässä metallialan yritys Pro Estore Oy työllistää 60 henkeä. Saman alan yritys Pro Estore/Napso Oy Rovaniemellä työllistää 15 henkeä. Yrittäjät ovat mukana myös Eka-Sorvaus Oy:ssä.

Yrityksillä menee tällä hetkellä hyvin. Tänä vuonna Pro Estore Oy on investoinut uusiin koneisiin ja laitteisiin 1,5 miljoonaa euroa.

Miten yrittäjien aika riittää kaikkeen?

– Vuorokaudessa on 24 tuntia, ja aika kuluu hyvin miettiessä, mitä tekee joka tunnilla. Aamulla on hyvä fiilis lähteä töihin, kun tiedossa on touhua ja tekemistä. Harrastuksia tämä tietysti haittaa. On ampumaharrastus, ralliautoilu ja moottoripyöräily. Olen miettinyt, että pitäisikö niille hommata tuuraaja, Löytynoja tuumaa.

Puuspaarin avajaisia juhlitaan isosti syyskuussa.

– Jälkivenetsialaiset, miltä kuulostaa? Samalla vietetään uusien omistajien juhlat.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia