- Rohkea yrityskulttuuri vie Teollisuuskylää eteenpäin, puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho sanoo yhtiön 50-vuotisjuhlavuonna

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho on seurannut 16 vuotta näköalapaikalta vuonna 1974 perustetun teollisuuskylän kasvua ja kehitystä Suomen suurimmaksi teollisuuskyläksi.
– Nivala olisi aivan toisenlainen paikkakunta ilman yhtiön perustamista, Vuolteenaho sanoo.

Jarmo Vuolteenaho on ollut Nivalan Teollisuuskylän hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2008.

– Kyseessä on menestystarina. Teollisuuskylä tuo elinvoimaa koko pitäjään. Täällä on voimakas yrittäjien ja osaajien verkosto sekä yritysilmapiiri, jonka vaikutus näkyy Nivalassa yleisesti. Usko tulevaisuuteen on vahva.

Teollisuuskylä on Vuolteenahon mukaan Nivalan ykkösveturi.

– Se tuo työpaikkoja, ihmisiä, osaajia, tekijöitä ja elinvoimaa paikkakunnalle ja sen vaikutus säteilee koko pitäjään muun muassa erilaisina palveluina. Teollisuuskylän imusta hyötyy koko konserni. Kun ykkösveturiin yhdistetään muut konserniyhtiöt, meillä on oikea sähköinen veturi, joka tuo vahvan elinvoiman koko Nivalaan.

Puheenjohtajakautensa alkua Vuolteenaho kuvaa tekemisen ja vahvan kasvun ajaksi.

– Valtasen Kari oli toimitusjohtajana saanut yhtiön nousukiitoon. Matti Vanhanen silloisena pääministerinä vihki Mecanovan viimeisimmän laajennuksen. Elme Studion toiminta vahvistui. Vuonna 2010 yhtiön kehittäminen pääsi vauhtiin, kun Kaisa Liinamaa saatiin kehitysjohtajaksi.

Vuolteenaholle on merkinnyt paljon se, että hän on saanut toimia erinomaisten toimitusjohtajien kanssa.

– Minun aikanani tehtävässä ovat olleet Kari Valtanen, Kaisa Liinamaa ja Harri Poranen. He ovat sitoutuneet kehittämään teollisuuskylää, paikkakuntaa ja auttamaan yrityksiä kasvuun. Teollisuuskylällä on ollut oikeaan aikaan oikeanlainen toimitusjohtaja, joka on sopinut yhtiön kehityskaareen.

Ministeri- ja kansanedustajavierailut Vuolteenaho muistaa kohokohtina. Vieraat ovat olleet yllättyneitä vahvasta teollisuuskylästä.

– Etelä-Suomesta kun tullaan pohjoiseen, ei mielletä ensimmäiseksi, että täällä voisi olla näin voimakasta teollisuutta. Olemme tutustuneet Suomen teollisuuskyliin ja olemme kiistattomasti teollisuuskylien kärjessä.

Teollisuuskylässä menestystarinoita on lähellä, ja yhteistyökumppani rohkaisee uusia yrittäjiä kasvuun.

– Teollisuuskylän yritykset ovat kasvuyrityksiä, jotka ovat kasvaneet pienestä isoksi ja juurtuneet alueen yrityskulttuuriin. Verkostomainen toiminta ja yhteistyön voima heijastuvat moneen asiaan.

Vuolteenahon mukaan Teollisuuskylä investoi seiniin, jotta yritykset voivat panostaa huipputeknologiaan, uusimpiin koneisiin ja laitteisiin.

– Nivalan kaupungin tuki on vahva. Kuntapäättäjät tietävät hyvissä ajoin tulevista suunnitelmista ja luottavat Teollisuuskylään. Nivalassa uskalletaan tehdä päätöksiä. Nopea toiminta on valttia.

Teollisuuskylän vahvuuksia Vuolteenahon mukaan ovat rohkeat yrittäjät ja yritykset, onnistuneet johtajavalinnat, osaava ja sitoutunut henkilökunta ja pitkäjänteinen työ.

– Vahvuutena on myös kehittämisympäristö: Nihak, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti ja koulutuskuntayhtymä Jedu. Kun tähän lisätään kaupungin tuki ja nopea päätöksentekokyky, niin ei ihme, että teollisuuskylästä on tullut ikiliikkuja, joka kasvaa ja uudistuu.

Teollisuuskylää vie eteenpäin verkostoituminen, vuorovaikutus ja kehitysympäristö sekä määrätietoinen strateginen ajattelu.

– Tavoitteet uskalletaan asettaa tarpeeksi korkealle. Voidaan puhua nivalalaisesta ulospäin suuntautuneesta yrityskulttuurista. Se imee ympäristöstä positiivisia asioita. Maailmalta haetaan rohkeasti uusia ideoita.

Vuolteenahon mukaan yhtiön hallituksissa on aina ollut vahva kehittämisen ja yhteisen tekemisen henki, joka on välittynyt kaupungin päätöksentekoon.

– Tehtävässä olen oppinut näkemään syitä ja seurauksia. On hienoa seurata rohkeita yrittäjiä, jotka panostavat yrityksen kasvuun.

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia