Pohjolan Kalliotyölle valmistui toiveiden mukainen teollisuushalli Lastaustielle

Maanalaisiin louhinta ja tukemistöihin erikoistunut Pohjolan Kalliotyö Oy on muuttanut uusiin tiloihin Huiskonkorpeen Lastaustielle. Nivalan Teollisuuskylä Oy:n rakennuttama 600 neliön halli on luovutettu yrityksen käyttöön.

Urakoitsijat yhteiskuvassa uuden hallin edessä Teppo Välimäki Nivalan Rakennuspalvelu Oy, Hannu Numminen Widelinetekniikka, Harri Poranen Nivalan Teollisuuskylä Oy, Markus Eskola Pohjolan Kalliotyö Oy, Antti Vähäsöyrinki Jivaco Oy, Jari Hosionaho Pohjolan Kalliotyö Oy ja Lasse Viljamaa LVI Reinikainen.

Pohjolan Kalliotyö Oy:lle uuden toimitilan hankinta tuli ajankohtaiseksi reilu vuosi sitten. Ruojantiellä olleet yrityksen toimitilat puretaan tiejärjestelyiden vuoksi.

Lastaustiellä yrityksen käytössä ovat nykyaikaiset korjaamo-, toimisto- ja sosiaalitilat. Korkeutta hallilla on seitsemän metriä.

– Tämä on toiveiden mukainen halli. Siltanosturi on meille välttämätön raskaiden koneiden ja komponenttien nostelussa. Nyt nosturin käyttö tehostuu. Halli on läpiajettava, ja pituutta on niin paljon, että kuorma-autojenkin korjaus onnistuu tarvittaessa, sanoo hallituksen puheenjohtaja Jari Hosionaho.

Lastaustien halliin yritys keskittää kaivoksilla käytettävien isojen työkoneiden korjauksen.

Hosionaho perusti Pohjolan Kalliotyö Oy:n vuonna 2008 Henri Jokitalon kanssa. Vanhalla meijerillä alkanut toiminta siirtyi Ruojantien kiinteistöön ja sieltä nykyaikaisiin tiloihin Huiskonkorpeen.

Yrityksen työmaat ovat tällä hetkellä pohjoisessa Kittilän kaivoksilla. Yhtiö työllistää yrittäjien lisäksi yhdeksän työntekijää, joista kahdeksan työskentelee Kittilässä ja yksi koneiden korjaustehtävissä Nivalassa.

Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Harri Poranen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

– Yhteistyö eri tahojen kanssa suunnittelusta toteutukseen ja valmiiksi rakennukseksi oli sujuvaa koko urakan ajan. Vaikka tavaran saanti markkinatilanteesta johtuen oli haasteellista, halli valmistui suunnitellusti ajallaan.

Ensimmäiset raivaustyöt tontilla tehtiin helmikuun alussa ja varsinaisiin rakennustöihin päästiin huhtikuussa. Viime viikolla tontilla tehtiin viimeistelytyöt ja piha asfaltoitiin.

Alue soveltuu Porasen mukaan hyvin erilaisten yritysten käyttöön.

– Tämä on hyvä avaus, ja nyt infra on lähellä, Poranen toteaa.

Suunnittelijat ja urakoitsijat

Rakennuttamiskonsulttipalvelut: Nivalan Rakennuspalvelu Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Eero Kellberg Oy
LVIA-suunnittelu: Elvak Oy
Sähkösuunnittelu: Päivärinnan Sähköliike Oy
Maanrakennustyöt: Kuljetuspolar Oy
Rakennusurakoitsija: Jivaco Oy
LVIA-urakoitsija: LVI Reinikainen
Sähköurakoitsija: Widelinetekniikka
Rakennuttaja: Nivalan Teollisuuskylä O

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia