Nivalan Teollisuuskylä Oy rakentaa teollisuushallin Lastaustielle

Nivalan Teollisuuskylä Oy rakentaa reilun 600 neliön hallin osoitteeseen Lastaustie 18 Pohjolan Kalliotyö Oy:n käyttöön. Yritys on toiminut tähän saakka Ruojantiellä, josta toimitilat puretaan Kalliontien siirron vuoksi. Kalliontietä siirretään sijansa, koska liikuntakeskuksen monitoimihalli tarvitsee tilaa.

Lastaustien tontilla raivaustyöt ovat alkaneet. Matti Aarrevaara ja Anssi Kärkinen raivaavat puut ja pajukot pois tontilta.

– Hallihanke tuli ajankohtaiseksi, kun nykyinen halli puretaan. Lastaustielle tulee nykyaikaiset korjaamo-, toimisto- ja sosiaalitilat. Hallin vapaa sisäkorkeus on reilut seitsemän metriä. Koneet ja laitteet saadaan paremmin sisätiloihin ja nosturin käyttö tehostuu, toteaa toimitusjohtaja Henri Jokitalo Pohjolan Kalliotyö Oy:stä.

Pohjolan Kalliotyö Oy:n Jokitalo perusti vuonna 2008 Jari Hosionahon kanssa. Yrittäjät näkivät alan markkinaraon, ja urakkaa on riittänyt eri puolilla Suomea. Yrityksen toimialaa ovat louhinta-, tukemis- ja varustelutyöt maanalaisissa kaivoksissa ja infrakohteissa.

– Työkohteet ovat nyt Kittilän kaivoksella, tunnelinlujitustöissä, Jokitalo sanoo.

Yrityksen iso työmaa valmistui viime kesänä Helsingin seudun ympäristöpalveluille. Viemäritunneleita jätevesipuhdistamoon yritys urakoi nelisen kilometriä.

Työntekijöitä yrityksellä on 14, joista suurin osa on Kittilän kaivoksella, mutta myös työkoneiden korjaustehtävissä Nivalassa.

Alan tulevaisuuden Jokitalo näkee myönteisenä.

– Tämä on erikoisala, ja juuri nyt on hiljainen kausi menossa. Mutta näkymät ovat hyvät.  Kaivoksia on suunnitteilla avata ja isoja infrahankkeita on myös suunnittelu- ja rahoitusvaiheessa. Viimeisen viiden vuoden ajan työmaat ovat painottuneet Etelä-Suomeen. Muun muassa ratahankkeet työllistävät meitä kaivosten lisäksi.

Hallin pääsuunnittelijaksi on valittu Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy.

Hallin rakennustyöt käynnistyvät suunnitelmien mukaan huhtikuun alussa ja maatyöt mahdollisuuksien mukaan jo aikaisemmin, kertoo Teollisuuskylän toimitusjohtaja Harri Poranen.

– Lastaustiellä on jo ennestään korjaamo- ja konealan toimintaa. Alueen tontit soveltuvat hyvin erilaisten yritysten tarpeisiin, Poranen toteaa.

Uuteen halliin yritys pääsee muuttamaan ensi syksynä. Valtuusto hyväksyi tammikuussa 1,2 miljoonan lainan takauksen uutta hallia varten.

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia