Kurunpuhtoon rakennetaan Kuparitie ja Puttausväylä

Kurunpuhtoon rakennetaan kaksi uutta kaavatietä. Tekninen lautakunta hyväksyi viime viikkoisessa kokouksessaan Kuparitien ja Puttausväylän suunnitelmat.

Kurunpuhtoon tulee viisi tietä. Vuoroaan odottavat Terästie ja Alumiinitie.

Kuparitie rakennetaan Pajatieltä Vierikankaantielle. Pituutta tielle tulee reilut 920 metriä. Puttausväylän pituus on 150 metriä. Väylä lähtee Kurunpuhdontieltä ja yhtyy Kuparitien mutkaan.

Tieosuuksia päästään tekemään nopeasti, sillä tienpohjilta puusto on jo raivattu.

– Teiden rakentamiseen kaupunki on varannut määrärahan. Rakentamiseen haetaan hankerahoitusta. Valmista pitäisi olla kolmen vuoden kuluttua, kertoo maanmittausteknikko Juha Peltomaa Nivalan kaupungilta.

Uusilla tieosuuksilla saadaan tontteja yritysten tarpeisiin.

Kurunpuhdon kehittäminen etenee Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Porasen mukaan aikataulussa.

– Tieosuuksilla on iso merkitys koko alueen suunnitteluun ja tonttien markkinointiin. Tarvitaan valmiit tiet, että päästään rakentamaan tontteja. Uusien kaavateiden rakentaminen on Nivalan kaupungilta merkittävä rahallinen panostus Teollisuuskylää ja alueella toimivia yrityksiä kohtaan, Poranen sanoo.

Nivalan Teollisuuskylä Oy:ssä käydään jatkuvasti neuvotteluja toimitilatarpeista uusien ja nykyisten asiakkaiden kanssa.

Kurunpuhdon 80 hehtaarin alueelle on kaavoitettu 60 yritystonttia. Pajatien jatko valmistui vuonna 2021 alueen itäiseen päähän saakka. Vierikankaantie rakennettiin kesällä 2022 ja on asfaltointia vaille valmis.

Kaikkiaan Kurunpuhtoon tule viisi uutta tietä. Rakentamista odottavat Terästie ja Alumiinitie.

Kuva Nivalan kaupunki
Teksti Elisa Kujala

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia