Alihankinta 2023 -tapahtumassa oli 17 000 kävijää – Alueen yritykset olivat mukana esittäytymässä

Nivalan Teollisuuskylä Oy ja alueen yritykset osallistuivat 26.–28. syyskuuta Tampereen Alihankinta 2023 -messuille. Globally Local -teemalla järjestetyssä tapahtumassa oli esillä Suomen teollisuutta ja sen kärkiyrityksiä.

Nivalan Teollisuuskylän osastolla toimintaa markkinoivat Ville Parovuori ProMechanicsilta, Kirsi Tammela Manscolta ja Jari Tirkkonen Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studiosta.

Suomen johtavassa teollisuuden messutapahtumassa oli tänä vuonna yli 1 000 näytteilleasettajaa 17 maasta. Alueen teknologiateollisuuden yrityksistä osastoillamme mukana olivat Mansco Oy, Mecaplan Oy ja ProMechanics Oy.

Kahdella yhteisosastolla esiteltiin muun muassa Manscon työstötekniikan osaamista, Mecaplanin suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja teollisuudelle sekä ProMechanicsin koneistus- ja kokoonpanopalveluja.  ELME Studiolta esiteltiin messuvieraille 3D-tulostus-, materiaalien väsytys- sekä tutkimuspalveluja. Osastolla oli esillä myös Kurunpuhdon uusi teollisuusalue sekä ELME Studion yhteistyöverkostoa, Nivalan kaupungin ja seutukunnan osaamista ja toimintaa.

Messut osoittivat paikkansa etenkin Suomen valmistavan teollisuuden kohtaamistapahtumana. Messuilla mukana olleet yritykset saivat kattavan kuvan teknologiateollisuuden tilanteesta ja paljon uusia asiakaskontakteja. Näytteilleasettajien osastoilta monet yrittäjät löysivät ideoita omien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja ennen kaikkea vahvistamaan nykyisiä asiakkuuksia ja löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

– Tämän vuoden teollisuuden messutapahtuma osoitti, että kasvokkain kohtaaminen on edelleen keskeinen osa yritysten välisessä kanssakäymisessä. Messuosastoilla kohtaamalla ja keskustelemalla vahvistetaan nykyisiä asiakkuuksia ja löydetään uusia potentiaalisia asiakkaita, kiteytti Nivalan Teollisuuskylä Oy:n kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kävi 16 925 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Messut osoittivat teeman mukaisesti teollisuuden vetovoimaisuuden uusine teknologioineen ja asiantuntijoineen.

Nyt mukana olleet alueen yritykset aikovat osallistua tapahtumaan myös ensi syksynä (1.- 3. lokakuuta 2024), jolloin teemana on ”Tekoälyllä tuottavuutta”. Näkökulmissa syvennytään tekoälyn mahdollisuuksiin ja käytännön ratkaisuihin parantaa alihankintateollisuuden tuottavuutta.

Osaston organisoi Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio. Yhteistyössä oli mukana Oulun yliopisto/KSI/FMT.

Muita uutisia