3D & New Materials -messuilla oli esillä keskeisimmät konepajateknologiat. Yhteistapahtumassa oli 236 näytteilleasettajaa ja 6708 kävijää

Nivalan Teollisuuskylä Oy osallistui maaliskuussa 3D & New Materials -messuille Tampereella.  Metalliteollisuuden ammattimessuilla konepajan laitteiden, hitsauksen ja 3D-tulostuksen tiimoilta järjestetyssä tapahtumassa oli esillä alan keskeisimmät yritykset ja toimijat.

3D Corner -yhteisosastolla olivat esillä HT Laser Keuruulta, Amexci Lempäälästä, Salon Metal Elektro Salosta, UPM Biocomposites Lahdesta, Delva Hämeenlinnasta ja ELME Studio yhteistyökumppaneineen Nivalasta.

Kolmen messun kokonaisuus, Konepaja, Nordic Welding Expo yhdessä 3D & New Materials -tapahtumien kanssa, kokosi yhteen 236 näytteilleasettajaa ”Pajan trilogia – Kone, Hitsi ja 3D” -teemalla.

– 3D Corner -yhteisosastolla oli mukana 3D-tulostusta ja sen asiantuntemusta tarjoavia yrityksiä: HT Laser, Amexci, Salon Metalelektro, UPM Biocomposites ja Delva. ELME Studiolla oli oma ständi yhdessä Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat -tutkimusryhmän kanssa.  Esittelimme muun muassa ELME Studiossa toteutettuja 3D-tulostuspalveluja ja materiaalien väsymistutkimuspalveluja.  Nivalan Teollisuuskylän juhlavuosi oli myös esillä.

– Nopeasti muuttuvassa maailmassa on erittäin tärkeää pysyä mukana tietovirrassa, tavata ja kohdata alan uusimpien teknologioiden valmistajia sekä maahantuojien asiantuntijoita. Messuilla tapasimme tuttuja yhteistyökumppaneitamme sekä kohtasimme myös alan toimijoita ja saimme uusia kontakteja, kiteytti Nivalan Teollisuuskylä Oy:n kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa kävi 6 708 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa.  Seuraavat konepajamessut järjestetään 17.–19.3.2026.

Osaston organisoi Nivalan Teollisuuskylä Oy/ELME Studio. Yhteistyössä oli mukana Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat-tutkimusryhmä.

Lisätietoja: Nivalan Teollisuuskylä Oy, kehittämispäällikkö Jari Tirkkonen  puh. 0400 392 463.

 

Lisätietoja aiheesta antaa

Harri Poranen

Toimitusjohtaja

Vapaat toimitilat ja kehityshankkeet. Lisätietoa myös rakennushankkeista sekä niiden hankinnoista ja kilpailutuksista.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia