RST-Steel Oy:lle uudet toimitilat – Tiilimaan rakentaminen vauhtiin

Nivalan Teollisuuskylä rakentaa RST-Steel Oy:lle uudet toimitilat Tiilimaalle.

Yritykselle varataan 20 000 neliön tontti Tiiliniityntien varrelta Ylivieskantien vasemmalta puolelta.

Suunnitteilla on 3000 neliön tilat, jotka rakennetaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa yritykselle valmistuu 1500 neliön tuotantotilat. Rakentaminen ajoittuu syksyyn 2021.  Rakennuksen pääsuunnittelu on käynnissä.

Toinen vaihe käsittää tukku- ja myymälätilat. Kolmannen vaiheen suunnittelu on mietinnässä.

– Olemme haaveilleet uudesta tilasta jo pitkään ja nimenomaan Tiilimaalta. Se on luontainen paikka varustelumyymälälle. Näkyvä paikka, ja rekkaliikenne painottuu Kokkola-Kajaanitielle. Alueelle on helppo tulla isolla autolla, toteaa Ilpo Eskola RST-Steel Oy:stä.

RST-Steel on keskittynyt kuorma-autojen, paketti- ja lava-autojen sekä työkoneiden varusteluun. Yritys valmistaa ruostumattomasta teräksestä lisävalotelineet, karjapuskurit, etuhelmaputket, lintuverkot ja varustelaatikot.

Asiakkaita ovat autoliikkeet ja -valmistajat, maahantuojat ja ammattiautoilijat Suomessa ja ulkomailla. Yrityksen edustuksessa on laajasti varusteluissa tarvittavia johtavien valmistajien tuotteita, tärkeimpänä Lazer-lisävalot.

Ilpo Eskolan ja Tommi Pääkön vuonna 2005 perustaman yrityksen tie on kulkenut autotallista, meijerin entisten tilojen kautta teollisuuskylään ELME Centeriin vuonna 2007.

Teollisuuskylässä on yrityksen tuotekehitysyksikkö, tuotanto, myynti- ja asennuspalvelut. Pirkkalan toimipisteessä on myymälä, myynti ja asennus sekä Seinäjoella asennuspiste. Lisä- ja työvaloja sekä kuorma-autojen varusteita yritys tuo ulkomailta.

Yritys on vahvassa kasvussa. Markkinat ovat pääasiassa kotimaassa. Kansainvälistä kauppaa tehdään yhä enemmän, ja markkinat ovat Ruotsissa ja Norjassa. RST-Steel työllistää 24 henkilöä.

– Nykyiset 1300 neliön tilat ovat ahtaat. Parhaillaan asennus ja varasto siirtyvät tien toiselle puolelle väljempiin tiloihin Mecanovan päätyyn. Olemme tarvinneet lisätilaa jo neljä kertaa, Eskola sanoo.

Verkkokaupan yritys perusti alkuun tuote-esittelysivustoksi. Nyt kauppa käy Suomen lisäksi myös Ruotsiin. Verkkokauppa työllistää kokoaikaisesti jo useamman työntekijän. Verkkokaupan varastointi ja lähetys siirtyy Pirkkalasta Nivalaan.

Yrityksen ulkomaankauppa kasvaa kotimaan kaupan rinnalla.

– Uusien tuotantotilojen myötä satsataan vientiin, Tommi Pääkkö suunnittelee.

Nivala on yrittäjien mukaan hyvä paikka yritykselle ja yrittäjälle.

– Täällä on helppoa toimia. Teollisuuskylässä on yrityksiä ja yhteyksiä. Kansainvälistymiseen saa Nihakin asiantuntijoilta hyvät neuvot ja ohjeet.

Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Harri Poranen on tyytyväinen RST-Steel Oy:n suunnitelmiin.

– Tämä on meille erinomainen avaus. Saadaan alan johtava kansainvälinen yritys Tiilimaalle. RST-Steel Oy:n suunnitelmat tukevat hyvin Teollisuuskylän strategiaa. Toivotaan, että tämä antaa vauhtia koko Tiilimaan alueen toimitilarakentamiseen, Poranen sanoo.

Tiilimaalla on tiestö valmiina. Sähköverkon parannustyöt ovat meneillään. Kaukolämpö on tulossa. Alueella on kirjapaino ja päiväkoti.

 

Lisätietoja

RST-Steel Oy, toimitusjohtaja Tommi Pääkkö puh. 040 508 3971
RST-Steel Oy, hallituksen puheenjohtaja Ilpo Eskola puh. 040 961 1756
Nivalan Teollisuuskylä Oy, toimitusjohtaja Harri Poranen puh. 044 445 7209