Weldline Oy kasvaa hallitusti uusien työkohteiden mukana

Weldline Oy valmistaa teollisuusputkistoja kaikkialle Suomeen. Jouni Leppimaan yhtiökumppanina aloitti vuoden alussa Juha-Matti Töllinoja.

 

– Putkistojen kanssa olen toiminut koko työikäni, sanoo teollisuusputkistoja valmistavan Weldline Oy:n yrittäjä Jouni Leppimaa.

 

Teollisuuskylän Antintiellä toimiva yritys hitsaa ja asentaa kaikki teollisuuden tarvitsemat putkistot, lämpö-, vesi- ja kaasulinjat, painelaitteet, haponkestävät mustat teräsputket, titaanihitsaukset ja titaanisäiliöiden korjaukset.

Pienen metalliyrityksen menestys perustuu Leppimaan mukaan hyvään työhön ja ammattitaitoisiin tekijöihin.

– Työn jälki on se, millä erottaudutaan kilpailijoista. Tuuriin en oikein usko. Kun teet homman hyvin, puhelin rupeaa soimaan.

Nivalassa on paljon metallialan yrityksiä. Leppimaan mukaan kukin yritys tekee omanlaista liiketoimintaa.

– Me teemme reissuhommaa. Työ tapahtuu asiakkaiden tiloissa.

Teollisuuskylän 170 neliön pajatiloissa yritys valmistelee tulevat työmaat, tekee esihitsaukset ja huoltaa työvälineet.

– Reissussa menee neljä päivää viikossa. Maanantaiaamuna lähdetään työmaalle ja torstaina iltapäivällä tullaan takaisin. Välillä työmailla vierähtää pitempiä aikoja. Minun illat kuluvat tietokoneella toimistohommissa.

Weldlinen Leppimaa perusti yhdessä kaverinsa kanssa vuonna 2016. Sitä ennen hän työskenteli hitsaajana 12 vuotta eri työnantajilla.

Vuosi sitten hän osti yrityksen omiin nimiinsä. Kaupan mukana tuli yksi työntekijä. Nyt yritys työllistää 13 hitsaajaa eri puolilla Suomea. Työkohteet ovat sellu-, paperi- ja kemiantehtaissa.

– Otin enemmän riskiä ja lupasin asiakkaille, että hommat tehdään. Kaikki on mennyt erittäin hyvin. Minulla on hyvät ja osaavat työntekijät, ja työtä on tiedossa. Vuoden lopussa pitäisi olla 20 miestä töissä.

Leppimaa työllistäisi heti useita osaavia putkistohitsaajia, jos vain löytäisi.

– Puskaradio on työllistämisessä merkittävä, mutta laajasta tuttavapiiristä huolimatta hitsausalan osaavia ammattilaisia on vaikea löytää.

Yritys etsii hitsaajia ympäri maata, sillä työkohteet ovat eri puolilla Suomea.

Leppimaa harrastaa rallia kartturin paikalta. Ralliautojen turvakaaria valmistavan yrityksen hän osti pari kuukautta sitten.

– Turvakaarien valmistus vaatii putkisto- ja hitsauskokemusta ja siten täydentää yritystoimintaa. Kun tämänkin homman tekee hyvin, tieto tekijästä leviää nopeasti rallipiireissä ja tilauksia tulee. Muutaman turvakaaren olen jo tehnyt.

Leppimaan suunnitelmissa on yrityksen määrätietoinen kasvu. Vuoden alussa yhtiökumppaniksi tuli Juha-Matti Töllinoja.

– Yhtiökumppani tukee yrityksen kasvua. Juhan-Matin mukana tulee paljon hitsausalan tietotaitoa. Ja sitä tarvitaan, sillä muun muassa hitsausdokumentit ja -menetelmät pitää kirjata tarkasti työn tilaajalle.

 

www.weldline.fi

 

Teksti ja kuva Elisa Kujala