Rohkeasti yrittäjäksi – Joni Naukkarisen yritys tekee tulen- ja haponkestäviä muurauksia teollisuudelle

Joni Naukkarisen viime syksynä perustama Suomen tekninen muuraus Oy on hapon- ja tulenkestäviin muurauksiin ja massauksiin erikoistunut yritys.

Toimitilat yritykselle löytyivät teollisuuskylän keskeiseltä paikalta Pajatieltä, josta työprojektit suuntautuvat eri puolille Suomea ja ulkomaita.

– Teemme tulipesien, masuunien ja sulatusuunien tulenkestävät muuraukset ja suojamassaukset. Asiakkaita ovat lämpölaitokset, metallitehtaat, sahat, valimot ja krematoriot. Toteutamme uunien vuorausten tarkistukset, materiaalin ja asennuksen suunnittelut, purkutyöt, kumioinnit, kuivaukset, raportoinnit ja projektien valvonnat.

Nivalan toimitiloissa yritys valmistelee tulevat työmaat ja tekee asiakastöiden esityöt kuten huoltoluukut, kattiloiden tulppakivet ja kaatorännit poltinkivillä. Esivalettuja kiviä valmistuu tulenkestävistä massoista mittatilauksesta. Yritys työllistää kausiluontoisesti yhdestä viiteen henkilöä.

Naukkarinen on paluumuuttaja. Lapsuuskoti on Karvoskylällä. Kotikonnuille hän tuli väliaikaisesti reilu vuosi sitten ja huomasi viihtyvänsä hyvin. Omaa yritystä hän kypsytteli vuosia.

– Kymmenen vuotta sitten lähdin Etelä-Suomen rakennuksille lautapojaksi. Kirvesmiehen työ vei ulkomaille. Norjassa vierähti reilu vuosi Tromssan kauppakeskuksen rakennuksilla. Tämä ala löytyi kesätöiden myötä ja tuntui heti omalta.

– Kokeneilta ammattimiehiltä olen saanut muurauksen opit. Työkokemusta on isoista ja pienistä projekteista, vuoronvetäjän ja esimiehen tehtävistä.

– Venäjä, Thaimaa, Brasilia, Ukraina, Uzbekistan, Iran, Puola, Turkki, Ruotsi ja Norja, Naukkarinen luettelee ulkomaan työkohteita.

– Englantia puhun sujuvasti, mutta sillä ei pärjää pitkälle. Apumiehet ovat paikallisia toimijoita eivätkä puhu englantia. Aina on yhteinen sävel löytynyt, ja Google kääntäjä on ahkerassa käytössä.

Yrityksen perustaminen sattui haastavaan saumaan koronaviruksen jyllätessä maailmalla. Tilanteeseen Naukkarinen sanoo suhtautuvansa niin myönteisesti kuin vain voi.

– Asiakastapaamiset ovat jäissä. Tilanne on huolestuttava, mutta kyllä tämä joskus loppuu. Järjestelen toimitilan valmiiksi, huollan työvälineet ja etenen yrityksen vision mukaan.

Teollisuuskylän 160 neliön hallitilaan hän on hyvin tyytyväinen.

– Tilat järjestyivät nopeasti. Sain valita kolmesta vaihtoehdosta. Tämä on kuin meille tehty.

Yrittäjä Joni Naukkarinen on tyytyväinen Nivalan Teollisuuskylän nopeaan palveluun. Hallitilat järjestyivät yritykselle heti. Toimipaikan vaihtoehtoja Naukkariselle esitteli Teollisuuskylän kehitysjohtaja Kari Kutuniva.

 

www.suomentekninenmuuraus.com

 

Teksti ja kuvat Elisa Kujala