Nivalan yrittäjäpalkinnon 2020 saa Nivalan Laatukaluste Oy – Perheyritys luottaa erikoisosaamiseen ja tähtää seuraavaksi maailmalle

Nivalan Laatukaluste Oy on vuoden 2020 yrittäjäpalkinnon saaja Nivalassa. Kaupungintalolla pidetyssä tilaisuudessa Minna ja Hannu-Pekka Havistolle palkinnon ojensivat  kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Nivalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kaisa Pihlajaniemi ja Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen.

Nivalan kaupungin vuoden 2020 yrittäjäpalkinto on myönnetty Nivalan Laatukaluste Oy:lle. Yrityksen omistajat Minna ja Hannu-Pekka Havisto vastaanottivat palkinnon perjantaina 27.11. pidetyssä tilaisuudessa.

Nivalan Laatukaluste Oy sai alkunsa vuonna 1988, kun Havistot avasivat liikkeen Nivalan keskustassa. Yli 30 vuotta se on toiminut samoissa tiloissa ja on siten yksi kaupungin pisimpään säilyneistä kivijalkaliikkeistä. Tämän vuoden toukokuussa Nivalan Laatukaluste Oy avasi toisen kivijalkamyymälän Kokkolaan.

– Alusta saakka olemme pyrkineet tekemään asioita hieman eri tavalla kuin muut. Erikoisliikkeelle se on välttämätöntä, jos mielii päästä työllistämään ja kasvamaan, Hannu-Pekka Havisto toteaa.

Nivalan Laatukaluste Oy:n palveluihin kuuluu myynnin lisäksi kalustusten kokonaisvaltainen suunnittelu. Kotitalousasiakkaiden rinnalle tulivat jo varhaisessa vaiheessa julkisten tilojen kalustaminen ja erilaiset projektikalustamiset.

– Viime vuosina isoimpia kohteitamme ovat olleet Pyhäjoen voimalaitostyömaan majoitustilojen ja Kalajoen matkailukohteiden kalustamiset, Havisto kertoo.

Verkkokaupan edelläkävijä

Yrityksen asiakaskunta on vuosien varrella laajentunut Kalajokilaakson ulkopuolelle, aluksi Oulun seudulle ja edelleen eri puolille Suomea. Vuosituhannen vaihteessa internetin yleistyminen lisäsi kauempaa tulevaa kysyntää, ja uuden sysäyksen antoi kymmenisen vuotta sitten avattu verkkokauppa.

Nivalan Laatukaluste Oy avasi verkkokaupan vuonna 2011 ensimmäisten huonekalu- ja sisustusmyymälöiden joukossa. Se oli merkittävä siirto yrityksen kasvun kannalta. Havisto kertoo, että kivijalkaliikkeet ovat tärkeitä myös jatkossa, mutta kovinta kasvua haetaan juuri verkkokaupan puolelta. Tähtäin on myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Tavoittelemme lähinnä yksityisasiakkaita EU:n alueelta. Sitä varten suunnittelemme parhaillaan englanninkielisiä verkkosivuja. Tähänkin saakka olemme saaneet tilauksia Suomesta ulkomaille lähteneiltä ihmisiltä.

Haviston mukaan niin verkkokaupassa kuin kivijalassakin menestyksen taustalla ovat hyvät ja luotettavat edustukset Suomesta ja maailmalta. Iso merkitys on myös osaavalla ja sitoutuneella henkilökunnalla. Yritys työllistää yhteensä 7 henkilöä. Heidän joukossaan ovat myös Havistojen lapset Saara, Hannu-Antti ja Olli, jotka pyörittävät Kokkolan-myymälää.

Yrittäjyyden malli kotoa

Yrittäjyyden mallin Havisto kertoo saaneensa aikoinaan kauppiaina toimineilta vanhemmiltaan. Pitkään toimineen perheyrityksen omistajat ovat iloisia palkinnosta, joka viestii kaupungin ja muiden yrittäjien arvostuksesta.

– Nivala on hyvä paikka toimia yrittäjänä, ja täältä käsin on mahdollista toimia isommastikin. Pieneltä yritykseltä se vaatii kuitenkin sitä, että on löydettävä oma erikoisosaaminen, Havisto toteaa.

Nivalan Yrittäjät ry korostaa palkinnonjaon perusteluissa yrittäjien omistautunutta ja sitoutunutta yrittäjäasennetta sekä innostavaa työskentelyä yrityksen hyväksi.

– Laatukaluste on saavuttanut vuosien myötä hyvän aseman Nivalassa ja palvelee laajasti alueen ihmisiä. Yritys on erikoistunut toimivalla tavalla, panostaa laatuun ja ammattitaitoon sekä menee rohkeasti eteenpäin. Siitä on osoituksena muun muassa Kokkolaan keväällä avattu uusi huonekaluliike, sanoo Nivalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Kaisa Pihlajaniemi.

Nivalan kaupunki on jakanut yrittäjäpalkinnon vuodesta 1978 lähtien.

 

Nivalan Laatukaluste Oy