Nivalan Teollisuuskylän hallitus vieraili Kemissä


Kemin Digipolis Oy:n toimintaa esitteli toimitusjohtaja Kimmo Heikka ja Kemin Teollisuuskylän kuulumisia kertoi toimitusjohtaja Tarja Heikonen. Matkalla olivat mukana Kaisa Liinamaa, Maarit Leppimaa, Timo Perkkiö, Jarmo Pihlajaniemi, Jarmo Vuolteenaho, Kari Kutuniva ja Jari Tirkkonen.

 

Nivalan Teollisuuskylän hallitus ja kaupungin edustajat vierailivat huhtikuun alussa Kemissä.

Kemin Teknologiakylän alueella sijaitsevat Digipolis Oy ja Kemin Teollisuuskylä Oy. Kemin Digipolis Oy on kasvanut reilussa 25 vuodessa tietointensiivisten teollisuusyritysten palvelukeskukseksi, jossa toimii 50 yritystä. Työpaikkoja on lähes 450.

Digipolis tarjoaa kehityspalveluja yritysten monenlaisiin tarpeisiin ja hallinnoi useita hankkeita. Digipoliksen toiminnasta kertoi toimitusjohtaja Kimmo Heikka.

Kemin Teollisuuskylä Oy toimii Digipoliksessa. Teollisuuskylä Oy omistaa, kehittää ja hallinnoi lähes 15 000 neliön toimitiloja ja tarjoaa yrityksille modernin toimintaympäristön Digipoliksessa, jossa on laadukkaat kokoustilat ja ravintolapalvelut. Teollisuuskylän toimitusjohtajana on Tarja Heikonen.

Kaupunkikonsernin yrityksistä matka jatkui Lapin ammattikorkeakouluun, jossa koulutuspalveluja sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa esitteli erityisasiantuntija Seppo Saari.

Lapin AMK:ssa voi opiskella kauppaa ja hallintoa, maa- ja metsätaloutta, liikuntaa- ja matkailua, sosiaalialaa, taiteita ja kulttuuria. Opiskelijoita Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä on yhteensä 5 200.

Vierailun toisena päivänä tutustuttiin Kemin kaupunkiin kaupunginjohtaja Tero Nissisen johdolla.

– Kemi elää biokiertotaloudesta. Matkailu on hyvä lisä, Nissinen sanoi.

Tulomatkalla pysähdyttiin Oulun yliopiston Fab Labissa.

Fab Lab Oulu on tieteen eturintamassa oleva digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory, jossa voi keksiä ja toteuttaa huipputeknologialla melkein mitä tahansa.

Elämyksellisyyden ja tekemisen ilon avulla kasvatetaan syvällisiä oppimisen taitoja yli oppiaine- ja toimialarajojen. Ideat toteutetaan digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla.