Nivalan Teollisuuskylä Oy käynnistää mittavan hallihankkeen – NTcab Oy saa uudet tuotantotilat Kurunpuhtoon

Havainnekuva NTcab Oy:n uusista tuotanto- ja toimitiloista. Näkymä Pajatien suuntaan.

Nivalan Teollisuuskylä Oy rakennuttaa NTcab Oy:lle nykyaikaiset ja tulevaisuuden tarpeita vastaavat tilat Vierikankaantielle. Suurhanke käynnistää Teollisuuskylän Kurunpuhdon alueen rakentamisen.

Suunnitteilla on lähes 7000 neliön teollisuustilat. Hallista tulee 97 metriä pitkä, 64 metriä leveä ja 8 metriä korkea. Rakennuksen suunnittelu on käynnissä, ja rakentamaan päästään toivottavasti ensi kesänä.

Yritykselle on varattu 30 000 neliön tontti Vierikankaantien alkupäästä varalaskupaikan vierestä. Tontilla on toimitilojen laajennusvaraus.

Toimitusjohtaja Antti Hyyryläisen mukaan rakennussuunnitelmat käynnistyivät viime kesänä.

– Lisätilaa tarvitaan sujuvan tuotannon takaamiseksi erityisesti ohjaamojen pintakäsittely- ja varusteluosastolla. Nykyään toimitussisällöt vaativat paljon tilaa ja komponentteja varastoidaan asiakkaiden tarpeisiin. Varastotilat tuplaantuvat nykyisistä, Hyyryläinen sanoo.

NTcabin tilantarve on ollut ilmeinen jo pari vuotta, ja jatkossa tilaa tarvitaan lisää. Yrityksen tulevaisuus näyttää Hyyryläisen mukaan valoisalta. Markkinat ovat hyvät sekä koti- että ulkomailla, erityisesti Euroopan maissa.

– Haluamme uudistaa toimitilat ja vastata näin asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin ja toiveisiin. Tavoitteena on entistä isommat ja paremmin ohjaamovalmistukseen soveltuvat tilat.

Kurunpuhdossa Pajatie jatkuu Teollisuuskylästä Vierikankaantielle NTcab Oy:lle varatulle tontille. Vierikankaantie tehdään valmiiksi radan varteen asti. Työt alkavat keväällä ja valmistuvat ennen NTcabin tuotantotilojen rakennusurakan käynnistymistä.

Kurunpuhdon tontin sijaintia Hyyryläinen kehuu toiveiden mukaiseksi.

– Halusimme tontin, jossa on laajentumisen varaa tulevaisuutta ajatellen. Tarvittaessa alueelle mahtuu toinen samankokoinen rakennus. Ja pihalla on tilaa parkkipaikalle, isoille autoille ja rahtiliikenteelle.

Yrityskaupalla NTcab Oy:stä tuli vastikään Tampereen Konepajat Oy:n tytäryhtiö. NTcab Oy:n suunnitelmille konserni on antanut Hyyryläisen mukaan vahvan tuen.

Teollisuuskylän Savenvalajantiellä NTcab Oy on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Toimitiloja on laajennettu kolme kertaa.

Vuonna 1983 perustettu NTcab Oy on erikoistunut kaivoskoneiden, metsäkoneiden ja puutavaranostureiden ohjaamojen valmistamiseen. Markkinat ovat pääasiassa kotimaan konetehtaat, vientiin tuotannosta menee 20 prosenttia. Ulkomaankauppaa yritys tekee Saksaan, Hollantiin, Italiaan, Espanjaan ja Brittein saarille.

Yrityksen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa vuodessa. Työntekijöitä on reilut 60 henkeä.

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen on erittäin tyytyväinen NTcab Oy:n suunnitelmiin.

– Nyt mennään suunnitteluvaiheessa ja toivotaan, että rakentaminen käynnistyy kesällä, Poranen sanoo.

Kurunpuhdossa on 80 hehtaarin alueelle kaavoitettu 60 tonttia tuotannollisia yrityksiä varten. Alue sijaitsee valtatie 27:n varressa golfkentän välittömässä läheisyydessä Teollisuuskylän nykyisen alueen Haapajärven puoleisessa päässä.

 

NTcab Oy:lle on varattu tontti Pajatien ja Vierikankaantien kulmauksesta.

 

Kurunpuhdossa kolmen hehtaarin tontti odottaa valmiina rakennustöiden aloittamista.

 

Teksti Elisa Kujala
Havainnekuva Suunnittelutoimisto Hietala Oy
Ilmakuvat Neliömedia

www.ntcab.fi