Nivalan lukiolle 3D-tulostin


Nivalan Teollisuuskylä Oy:n lahjoittaman 3D-tulostimen luovuttivat Nivalan lukion rehtori Juha Maijalalle toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa, kehitysjohtaja Kari Kutuniva ja Kerttu Saalasti Instituutin projektitutkija Aappo Mustakangas.

 

Nivalan Teollisuuskylä Oy lahjoitti Nivalan lukiolle muovien 3D-tulostimen. Sen myötä lukiolaiset pääsevät perehtymään 3D-muovitulostuksen maailmaan.

– Korkeaan teknologiaan tutustuminen 3D-tulostuksen avulla herättää nuorten kiinnostuksen teknologiaan. Myös luovien alojen käytössä tämä tekniikka avaa uusia mahdollisuuksia, Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa sanoo.

3D-tekniikalla voi tulostaa nopeasti monimutkaisia tuotteita. Sellaisia, joita perinteisellä tekniikalla on hankala tai mahdoton valmistaa. Tuote mallinnetaan tietokoneella ja tulostetaan. Raakamateriaali on rullalla ja muistuttaa lankakerää.

Teollisuuskylän kehitysjohtaja Kari Kutuniva ja Kerttu Saalasti Instituutin projektitutkija Aappo Mustakangas opastavat lukiolaiset 3D-tulostuksen alkuun.

 

3D-muovitulosteita ihastelemassa Nivalan lukion opettajat Kaisa Määttä, Sari Kallio ja Hannu Saarenpää.