Ministeri Mika Lintilä vihki LaserCompin uuden tehtaan


LaserComp Oy:n toimitusjohtaja Saku Törmälehto ja yrittäjä Pertti Haataja toivottivat elinkeinoministeri Mika Lintilän tervetulleeksi uuden tehdashallin avajaisiin.

 

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vihki maanantaina LaserComp Oy:n Nivalan Teollisuuskylän Hopeatielle valmistuneen uuden tehdasrakennuksen käyttöön.

Laserleikkaukseen, plasma- ja polttoleikkaukseen sekä särmäykseen ja hitsauskokoonpanoihin erikoistunut yritys on vahvassa kasvussa. Ministeri lupasi tulla vihkimään myös yrityksen seuraavan laajennuksen.

– On hienoa päästä avaamaan uutta tehdashallia. Vihkimistilaisuudet muistuttavat siitä, että Suomessa on kasvua menossa. Kyllä se ”Lampin” miestä lämmittää, että Keski-Pohjanmaalla kasvu ja elinvoima näkyvät tällä tavalla, toholammilta kotoisin oleva Lintilä sanoi.

Juhlapuheessaan hän onniteli LaserCompia ja Nivalan kaupunkia rohkeudesta.

– Te uskallatte investoida ja katsoa pitkälle. Teissä on tunnettua keskipohjalaista raivaajahenkiä.

Elinkeinoministerinä maailmalla reissatessaan Lintilä sanoi havainneensa, että suomalainen työ ja osaaminen kilpailevat ennen muuta laadulla. LacerCompia hän kannusti tähtäämään yhä vahvemmin kansainvälisille markkinoille.

– Teillä on kaikki edellytykset toimia maailmalla menestyksekkäästi.

Juhlapuhe elinkeinoministeri Mika Lintilä.

 

Uuden tehdashallin vihkiäisiä LaserComp juhli työn merkeissä. Toimitusjohtaja Saku Törmälehto iloitsi juhlahumun keskellä siitä, että nyt tuotannon saa laittaa kunnolla käyntiin.

– Maaliskuun aikana viimeisetkin koneet saadaan siirrettyä uusiin tiloihin.

LaserCompin huippumoderni laserlinjasto on ainutlaatuinen pohjoismaissa. Linjastoon yritys on investoinut yli kaksi miljoonaa euroa. Yrityksen tavoite on kolminkertaistaa tuotanto seuraavan viiden vuoden aikana. Uuden 3 500 neliön tehdashallin myötä yrityksen tuotantotilat lähes kolminkertaistuvat.

Vuonna 2001 perustettu yritys työllistää 19 henkilöä. Liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa. Asiakkaita ovat isot ja pienet kone- ja laitevalmistajat.

Hopeatien uudet tehdastilat on rakennuttanut Nivalan Teollisuuskylä Oy.

Tulevaisuuteen Törmälehto suuntaa luottavaisin mielin.

– Haasteita riittää. Kasvua haetaan määrätietoisesti Ruotsista.

Vihkiäisisissä oli paikalla paljon kaupungin edustajia, luottamushenkilöitä ja yrittäjiä.

Tervehdyksen tilaisuuteen toivat Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Nivalan Teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho sekä Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

Yrittäjillä oli asiaa elinkeinoministeri Mika Lintilälle.

 

 

LaserComp Oy:n tehdashallin vihkiäisissä oli paikalla paljon kaupungin edustajia, päättäjiä ja yrittäjiä.

 

 

Teknologiakeskus Nitekissä elinkeinoministeri Mika Lintilä tapasi Nivalan kaupungin, Nivalan Teollisuuskylä Oy:n ja yrittäjien edustajia.