Maailman ensimmäinen Aina-Halli nousee Kurunpuhtoon

Kurunpuhdon uuden teollisuusalueen ensimmäinen yritystontti on varattu. Sakela Rakennus Oy ryhtyy rakentamaan maailman ensimmäistä Aina-Hallia osoitteeseen Kurunpuhdontie 1.

– Aina-Hallit sopivat yrityksille tuotantotilaksi ja yksityisille harrastus-, varasto- ja sijoituskäyttöön. Hallien konsepti on yhtenäinen, menitpä mihin tahansa Aina-Halliin Suomessa. Perusvarustus on aina valmiina, sanoo kiinteistönvälittäjä Tuomo Mällinen Sakela Rakennus Oy:stä.

Hallin varustukseen kuuluu yhteinen sosiaalitila, jossa on WC, suihku ja keittiö, lämmin vesi, vettä kestävät lattiat ja seinien alaosat, ilmanvaihtokone, moottoroitu nosto-ovi, nettiyhteys, sisä- ja ulkovalaistus, parkkipaikat ja asfaltoitu piha.

Asiakkaan toiveesta yksittäiseen halliin voi hankkia lisävarustuksena omat sosiaalitilat, parven ja lisää valaistusta.

– Aina-Halli-konseptia lähdettiin kehittämään asiakkaiden tarpeista. Asiakkaat olivat kyllästyneet loputtoman lisävarustuksen hankintaan, joka tuli kauppahinnan päälle. Aina-Halli sisältää kattavan perusvarustuksen. Tilat ovat helposti muunneltavissa, ja hallit voi yhdistää tarvittaessa isommaksi tilaksi, Mällinen sanoo.

Aina-Hallit rakennetaan elementeistä, jotka tuotetaan kuivissa sisätiloissa. Rakennustyömaalla sääolosuhteet on huomioitu hyvissä ajoin ennakkoon. Työmaalla tehdyn vesikaton ansiosta asennus tapahtuu saman tien säältä suojaan.

– Näin varmistamme materiaalien säilymisen kuivana koko rakentamisen ajan, Mällinen sanoo.

Kurunpuhdon 5000 neliön tontille on suunnitteilla noin 1000 neliön halli, jossa on yhteensä 25 halliosaketta ja yhteiset tilat. Aina-Hallit toimivat kiinteistöyhtiö-periaatteella. Yhtiökokous valitsee yhtiön hallituksen, joka päättää talon asioista.

Yksityiskäyttäjä pääsee halliosakkeeseen kiinni reilun 12 000 euron sijoituksella. Arvonlisäverollinen voi vähentää summasta veron osuuden.

Aina-Hallien ennakkomarkkinointi on meneillään. Kysyntää on Mällisen mukaan ollut.

– Golf- ja muut harrastajat, pien- ja kuntosaliyrittäjät ovat olleet liikkeellä.

Yrityksen suunnitelmissa on aloittaa rakentaminen tänä keväänä. Valmista pitäisi olla vuoden vaihteessa.

Kurunpuhdon uuden teollisuusalueen Sakela Rakennus Oy valitsi tietoisesti Aina-Hallien sijoituspaikaksi.

– Nivalassa on tekemisen meininki. Täällä on hyvä tonttitarjonta. Nivalan kaupunki ja Teollisuuskylä markkinoivat palveluja aktiivisesti, Mällinen toteaa.

 

Sakela Rakennus Oy

Täyden palvelun rakennusliike Pohjois-Suomessa.
Toimialue: Suomi.
Toiminta keskittyy Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Uudenmaan alueelle.
Toimistot: Kajaani ja Oulu.
Palvelut: uudis- ja korjausrakentaminen, elinkaarirakentaminen sekä kokonaisvaltainen rakentaminen eli KVR-rakentaminen.
Rakennuskohteet: asuintalot, liike- ja toimitilat, julkisrakennukset, teollisuusrakennukset ja osaurakat.
Asiakkaat: kaupungit, kunnat, yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt.
Työntekijöitä: 50.
Alihankkijat: Kattava alihankintaverkosto ympäri Suomen
Yrityksellä on oma laatujärjestelmä.

www.sakelarakennus.fi

 

Teksti ja kuva Elisa Kujala