Harri Poranen Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtajaksi

Nivalan Teollisuuskylän hallitus valitsi uuden toimitusjohtajan maanantaina. Harri Porasen valinta julkistettiin keskiviikkoaamuna. Porasen lisäksi paikalla olivat hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho, Teollisuuskylän toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa ja kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu.

 

Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtajaksi on valittu tradenomi Harri Poranen. Hän siirtyy tehtävään Hankkija Oy:n Pohjois-Suomen maatalouskaupan myyntipäällikön tehtävästä.

Teollisuuskylään hän tulee johtajaksi 11. marraskuuta ja ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1.1.2020.

– Kun mahdollisuus tuli tällaiseen pestiin, niin ei ollut kahta sanaa, ettenkö olisi laittanut papereita eteenpäin, Poranen sanoo. Hän kuvaa itseään käytännön läheiseksi johtajaksi, joka tekee työtä ihmisten parissa.

Toimitusjohtajan tehtävään oli 35 hakijaa, joista kuusi haastateltiin ja kolme kävi soveltuvuustesteissä.

– Hakijat olivat erittäin hyviä. Kaikilla oli omat vahvuutensa. Harri vakuutti meidät haastattelussa ja pärjäsi testeissä hyvin. Valinta oli vaikea, mutta loppusuoralla helppo. Hallitus oli päätöksessään yksimielinen, sanoo Nivalan Teollisuuskylän hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho.

Poranen on entuudestaan tuttu mies Nivalassa. Nivalan Hankkijan myyntipäällikkönä hän on toiminut kuusi vuotta. Poranen on kotoisin Perhosta. Tie on kulkenut Rovaniemen ja Turun kautta Kalajoen Rautioon, jossa hän asuu vaimonsa ja viiden lapsensa kanssa.

Nivalan Teollisuuskylän nykyinen johtaja Kaisa Liinamaa on tehtävässä vuoden loppuun saakka.

– Tutustumme asiakkaisiin, henkilökuntaan, sidosryhmiin ja vierailemme kaupungilla ja alueen yrityksissä. Siirrän tärkeää hiljaista tietoa eteenpäin, Liinamaa sanoo.

Kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu toteaa tyytyväisenä, että kaupungin konserniyhtiöissä toimitusjohtaja-vaihdokset ovat olleet aina hallittuja.

– Tietoa on voitu siirtää sujuvasti uudelle henkilölle, ja yhteistyö on ollut saumatonta. Harri on erinomainen täydennys konsernin johtoryhmään.

Poranen harrastaa painonnostoa, kalastusta ja lukemista.

 

Teollisuuskylän uusi toimitusjohtaja Harri Poranen ja nykyinen toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa tutustuvat reilun kuukauden ajan yhdessä alueen yrityksiin ja ihmisiin.