Best Glass Oy:lle lisää uutta tilaa Lastaustielle

Havainnekuva Best Glass Oy:n lisärakennuksesta.

Lämpölasielementtejä valmistavan Best Glass Oy:n tuotantotilat laajenevat Nivalan Huiskankorvessa.

Väestö-, sosiaali- ja katostilat mukaan lukien laajennuksen koko on lähes 2000 neliömetriä. Lisätila tulee tehdasrakennuksen pääsisäänkäynnin vasemmalle puolelle Kärsämäen suuntaan.

– Kyllä tässä laajennustyöt ovat menossa. Kaivinkone on aloittanut työt, sanoo Best Glass Oy:n operatiivinen johtaja Teemu Ohtamaa.

Yritys tarvitsee lisätilaa uusia investointeja varten. Laajennusosaan tulee kolme isoa linjastoa: karkaisu-uuni ja kaksi hiontakonetta.

Best Glass investoi uuteen konekantaan reilut kaksi miljoonaa euroa. Karkaisu-uuni tulee Suomesta ja hiontakoneet Euroopasta.

Ohtamaan mukaan yrityksen markkinat ovat hyvät.

– Kasvun tiellä ollaan. Nykyinen karkaisukapasiteetti ei riitä asiakkaiden tarpeisiin. Uudet laitteet ja lisätila mahdollistavat tulevien suunnitelmien toteutumisen.

Yritys työllistää Lastaustiellä noin 100 työntekijää ja teollisuuskylässä sijaitsevissa tiloissa 12. Investointien myötä yritys tarvitsee uusia työntekijöitä. Rekrytointi on meneillään.

– Tarvitsemme toistakymmentä uutta työntekijää. Siihen tähdätään, että elokuun alussa on ammattitaitoinen porukka töissä, Ohtamaa sanoo.

Laajennusosan rakennuttaa Nivalan Teollisuuskylä Oy. Laajennusta on suunniteltu joulukuusta saakka, ja tavoitevalmistumisaika on syyskuussa. Best Glass Oy:n tehdaskokonaisuutta on laajennettu toimistojen osalta viimeksi vuonna 2020 ja tuotannon laajennus rakennutettiin vuonna 2016.

– On erittäin hienoa olla mukana mahdollistamassa yrityksen kasvua. Haastavassa markkinatilanteessa rohkeus, päättäväisyys ja omiin vahvuuksiin luottaminen korostuvat. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia projektin osallistuneita tahoja asioiden sujuvasta ja nopeasta etenemisestä, sanoo Nivalan Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Harri Poranen.

Best Glass Oy on perustettu vuonna 2011. Yrityksen tavoitteena on ollut alusta asti olla Suomen johtava eristyslasivalmistaja. Tällä hetkellä yritys on Pohjois-Euroopan suurin eristyslasivalmistaja. Yritys tekee jo yli 45 % Suomessa käytettävästä eristyslasista, ja markkinat Ruotsiin ja Norjaan ovat myös avautuneet.

Yrityksellä on täysin automatisoitua tuotantotilaa noin 10 000 neliömetriä. Laajennuksen myötä tilaa tulee 12 000 neliömetriä.

 

Rakennuttaja
Nivalan Teollisuuskylä Oy

Suunnittelijat
LVIA-suunnittelu: Sevire Oy
Rakennesuunnittelu: Sitowise Oy
Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Suunnittelutoimisto Hietala Oy
Geosuunnittelu: Geo-Control Oy
Sähkösuunnittelu: Selkämaan Suunnittelu Oy

Urakoitsijat
Rakennusurakka: Jivaco Oy
LV-urakka: LVI-Klemola Oy
Sähköurakoitsija: Päivärinnan Sähköliike Oy


Lisätietoja

Teemu Ohtamaa operatiivinen johtaja Best Glass Oy puh. 044 4423 200
Harri Poranen toimitusjohtaja Nivalan Teollisuuskylä Oy puh. 044 445 7209

 

Teksti Elisa Kujala
Havainnekuva Suunnittelutoimisto Hietala Oy